Calamiteiten

Alarmnummer

Voor ambulance, brandweer en politie

112

 • Vertel direct of je de ambulance, de brandweer of de politie nodig hebt.
 • Wacht tot je doorverbonden wordt.
 • Noem naam, adres en plaats:
  Voetbalvereniging Erix
  Lievelderweg 120
  7137 NB Lievelde (gemeente Oost Gelre)
  Telefoon: 0544 – 37 71 12
 • Vertel dan wat er aan de hand is.

Overige nummers

Huisartsenpost Oost Achterhoek

0900 – 500 90 00

Beatrixpark 1, 7101 BN Winterswijk

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

0543 – 54 44 44

Beatrixpark 1, 7101 BN Winterswijk

Extra informatie

 • Sleutel van de toegangspoort hangt in sleutelhok kleedkamers
 • Laat bij voorkeur iemand bij de weg staan om de hulpdiensten de weg te wijzen.
Voorzitter Han Ressing 06 – 42 00 67 64
Voorzitter jeugd Eric Ressing 06 – 46 59 76 74

Calamiteiten op je startscherm instellen

Het is mogelijk om deze ‘calamiteiten’ pagina vast te zetten op het startscherm van je smartphone, net zoals een app.  Op deze manier kan je deze pagina in één klik openen bij een noodgeval. Elk operating systeem heeft zijn eigen werkwijze.

ANDROID

APPLE iOS

WINDOWS PHONE

Open de default browser, open de website. Gebruik de menuknop en voeg hem toe aan de favorieten door ‘meer’ (More) te selecteren en daarna ‘Bladwijzer maken’ (Bookmark page) of ‘Favoriet toevoegen’. Tik op ‘ok’. Ga vervolgens terug naar het startscherm. Druk lang op een lege plaats op de achtergrond op je beeldscherm. In het menu dat nu verschijnt kies je voor ‘sneltoetsen’ en verder voor ‘Bladwijzer’ of ‘Favorieten’ (Bookmarks). Selecteer de bladwijzer/bookmark die je zojuist aangemaakt hebt. Afhankelijk van de versie zal nu het icoon van de ‘favorieten’ getoond worden met het favicon van de website (hetzelfde icoontje dat ook in de adresbalk getoond wordt), een icoon gespecifieerd in de website of een mini screencapture van de homepagina.

Open de website met de Safari browser. Onderaan in de browser vind je een knop met ‘+’ teken of een vierkantje met pijltje (afhankelijk van de IOS versie). Klik en kies ‘zet in beginscherm’ (Add to home screen). Je krijgt een schermpje waar je eventueel de titel kan aanpassen. Tik op ‘voeg toe’ (Add) en het icoontje zal op je beginscherm geplaatst worden. Is er geen icon gespecifieerd in de website zelf dan maakt IOS er zelf één van de screencapture van de homepagina.

Ook hier moet men eerst via de standaard browser naar de gewenste website surfen. Tik op ‘Meer…’ en vervolgens op ‘Aan startscherm vastmaken’. Er wordt dan een nieuwe tegel vastgemaakt aan het startscherm.