Zondag 16-10-2016: wedstrijdverslag Marienveld 1 – Erix 1 3-2 (1-0)

Erix maakt even pas op de plaats na nederlaag

Na een goede reeks moest Erix zondag aantreden in en tegen Marienveld. Het hoofdveld dat dicht tegen de fonkelnieuwe prachtige multifunctionele accommodatie aan ligt was op deze mooie zonnige dag goed bezet met toeschouwers van beide partijen. De wedstrijd begon zeer gezapig waarbij Erix vrij ver inzakte en Marienveld veelvuldig balbezit had. Het duurde tot de 26e minuut eer er iets gebeurde voor het doel. Een rollertje van Erix ging naast de goal en bij een voorzet van de rechterkant van Marienveld stond er niemand om de bal binnen te tikken. Na een goed half uur kwamen er eindelijk wat leven in de wedstrijd. Een actie van Rick ten Have op links met als slot een strakke voorzet tot bij de 2e paal kon door Twan Spekschoor net niet tot doelrijpe kans omgezet worden. In de 39e minuut kon een strakke voorzet voor de goal van Erix kon maar ternauwernood weggewerkt worden. 2 minuten later was het dan toch raak voor Marienveld. Een balletje breed net buiten de 16 werd met een strakke schuiver in de hoek geschoten en liet Erix-keeper Tim klein Tank kansloos. Marienveld was in de eerste helft voetballend de bovenliggende partij en ging dan ook verdient de rust in met een 1-0 voorsprong. Na rust schoof Erix Harm Spekschoor direct door om voorin meer daadkracht te hebben. Achterin werd 1 op 1 gespeeld wat enige risico’s met zich mee bracht. In de 48e minuut ging een diagonaal schot van Marienveld voorlangs.

Daarna kwam de wedstrijd helemaal los met 10 spectaculaire minuten voor beide ploegen. Een crosspass in de 51e minuut werd door de buitenspeler van Marienveld opgepikt en rustig laag langs Erix-keeper Tim Klein Tank geschoven. 2-0. Normaal zou dit een comfortabele stand zijn maar Erix toonde veerkracht. In de 54e minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Harm Spekschoor draaide zich buiten de 16 meter vrij en schoot strak binnen. Het was dan ook zeer jammer en spijtig dat de bal een minuut later al weer in het doel van Erix lag. Niet opletten werd door Marienveld in de 55e minuut afgestraft. 3-1. 3 minuten later ontving Harm de bal en werd binnen de 16 op de achterlijn onderuit gehaald met als resultaat een penalty. Pieter ten Have toonde zich beheerst en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. 3-2. De weer in grote getalen aanwezige Erix supporters koesterden nog hoop met nog een half uur te gaan. Helaas werden er niet echt grote kansen meer gecreëerd door Erix. Aan de andere kant kwam Erix nog goed weg met een bal die voor de attente Rik Wassink weg werd gehaald van de lijn. Marienveld maakte het zich in de laatste 10 minuten zelf nog lastig door veel commentaar te leveren op de scheidsrechter en enkele vrije trappen die voor onrust zorgden voor de goal van Marienveld. Vlak voor tijd pakte de linksback van Marienveld nog een terechte 2e gele kaart door aanhoudend protesteren. Eindstand 3-2. Helaas geen punten voor Erix deze zondag.

Volgende week zondag 23 oktober om 14.00 uur wordt de inhaalwedstrijd tegen het goed presterende KSH uit Harreveld gespeeld op sportpark Delakker in Lievelde.