01-12-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – Haaksbergen 1 1-1 (1-0)

Erix speelt gelijk (1-1) tegen Haaksbergen.

Na het verlies van vorige week tegen Zelhem moest Erix aantreden tegen Haaksbergen dat een paar plaatsen onder Erix staat.

Erix speelde ten opzichte van afgelopen week met een andere veldbezetting die vooral in de eerste helft meer voetbal in het team bracht. Na een eerste poging in de 5e minuut was het Toon klein Avink die in de 7e minuut een perfecte voorzet verzond. Helaas kon de keeper van Haaksbergen de boogkopbal van Twan Spekschoor net uit het doel tikken. Erix drong Haaksbergen in het eerste kwartier terug en kwam er een aantal keer voetballend goed uit. In de 17e minuut kreeg Erix echter een penalty tegen. Vanuit een sporadische aanval via de linkerkant werd een aanvaller van Haaksbergen ietwat ongelukkig door Teun Weenink geraakt waarbij de scheidsrechter de bal op de stip legde. Gelukkig voor Erix voorkwam Tim klein Tank een achterstand. Erix bleef daarna de aanval zoeken. Rick ten Have kreeg een aantal mogelijkheden. In de 22e minuut kon hij net niet bij de bal na een steekpass van Toon. Na opnieuw een steekpass, ditmaal van Wouter ten Have in de 34e minuut, schoot Rick de bal naast.  Vlak voor rust was het echter wel raak en kreeg Rick ten Have eindelijk de goal waar Erix recht op had. Een bal werd door Twan Spekschoor netjes teruggelegd waarna Rick de bal in de kruising schoot. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.
Na rust kreeg Luuk Weenink de eerste kans. Na deze mogelijkheid was het Haaksbergen die 2 maal de kans had op de gelijkmaker na slordig uitverdedigen bij Erix.
in de 66e minuut kreeg Haaksbergen na een corner de 2e penalty nadat een Erix verdediger de bal ongelukkig tegen de hand kreeg. Zoals vaker in het voetbal is het dan de discussie wel of niet bewust, en hoe interpreteert een scheidsrechter het geval. Zuur voor Erix omdat een eerder geval in de Haaksbergen 16 meter niet als hands werd aangemerkt. De penalty werd ditmaal in de hoek geschoten 1-1. Erix probeerde het hierna nog wel maar kon geen vuist meer maken zoals in de eerste helft. In de 71e minuut kreeg Luuk Weenink nog een kansje en 10 minuten voor tijd ging een schot van Cas Ekelhof net naast.

Al met al vervelend puntverlies voor Erix. Het voetbal was een helft beter dan afgelopen week, maar kansen zullen afgemaakt moeten worden om een wedstrijd op slot te gooien.

a.s. zondagmiddag speelt Erix de uitwedstrijd bij DEO.