Voorlopige teamindeling senioren en dames seizoen 2017-2018

Beste Seniorenleden van Erix,

bijgaand de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2017-2018.

Zoals jullie weten zit VV Erix in de lift en zien we op dit moment, ondanks dat er ieder jaar enkele leden stoppen, een gestage toename van het aantal spelende leden bij de senioren.

Dit is een ontwikkeling waar we zeer content mee zijn, wat de afgelopen twee jaar ook heeft geresulteerd in twee extra teams op de vrijdagavond (45+).

Het is ook mooi te melden dat we dit jaar op de zondag weer met 2 damesteams deelnemen aan de competitie in combinatie met KSV.

Evenals andere jaren hebben we dit jaar ook weer gekeken of we de teams evenredig kunnen verdelen en dat men daarbij weer iedere zondag met een voltallig team met voldoende reserves aan kan treden.

Vanuit verschillende kanten kwam de vraag of een 5e herenteam op de zondag al weer tot de mogelijkheden behoorde. We hebben dit in overleg met de leiders serieus overwogen maar zijn voor komend seizoen tot de conclusie gekomen dat we deze stap nu nog niet moeten maken. Een 5e team heeft organisatorisch nogal wat voeten in de aarde. Buiten het feit dat er extra begeleiding, tenue en een sponsor geregeld moeten worden, is het risico nadrukkelijk aanwezig dat men op de zondag niet voldoende spelers voor 5 teams op de been kan krijgen. Daarbij is het zo dat we dit seizoen niet meer van het fenomeen ‘baaldagen’ gebruik kunnen maken. Deze zijn afgeschaft door de KNVB. Afgelopen seizoen kwam het regelmatig voor dat spelers met blessures, weekendjes weg of andere verplichtingen zaten waardoor men regelmatig net genoeg spelers had. Verder hebben enkele spelers reeds aangegeven komend seizoen niet iedere zondag aanwezig te kunnen zijn.

De eerste selectie is dit jaar in aantal spelers iets minder dan voorgaande jaren, waarbij de recreatieve teams wat ruimer in het jasje komen te zitten. Hiervoor zullen aan het begin van het seizoen in overleg afspraken gemaakt worden met hoeveel spelers men zondag op pad wil. Op toerbeurt kunnen een aantal spelers dan 1 keer in de 4 a 5 weken een zondag vrij af krijgen.

We gaan er vanuit dat bovenstaande onderbouwing een goed beeld geeft in gemaakte keuzes.

Allen een fijne vakantie en een succesvol en bovenal sportief en plezierig seizoen gewenst.

Om de teamindeling te bekijken klik hiervoor op onderstaande link:

Voorlopige teamindeling versie 3 juli 2017 seizoen 2017-2018

Groeten namens vv Erix