Laatste nieuws

Voorbereiding seizoen ’20-’21 komende week van start

Beste leden, trainers, leiders, vrijwilligers en supporters,

Begin juni gaven we een laatste update van activiteiten binnen onze vereniging en ook over de ontwikkelingen en genomen maatregelen in verband met het coronavirus. De afgelopen tijd hebben we als bestuur gekeken hoe en wanneer we sportactiviteiten weer kunnen opstarten. Daarbij rekening houdend met de geldende richtlijnen, welke maatregelen we moeten nemen en welke afspraken we met een ieder willen maken. Alles op zo’n manier dat het duidelijk is wat onze uitgangspunten zijn om op een prettige en veilige manier te kunnen sporten of te supporteren.

In dit bericht lees je informatie over:

 • algemene richtlijnen
 • de startdata van de trainingen
 • informatie over het gebruik van kleedkamers, kantine en bestuurskamer
 • hoe bezoekende verenigingen te ontvangen
 • het toiletgebruik

Richtlijnen

Naast de landelijke richtlijnen van het RIVM heeft NOC*NSF een ‘protocol verantwoord sporten’ geschreven. Dit protocol geeft specifiek informatie voor sportverenigingen. Los van informatie voor sporters, staat hier ook zinvolle informatie in voor begeleiding en supporters en vind je ook de richtlijnen voor het gebruik van kantine en terras. Via onderstaande link kom je op de pagina waar je door kunt linken naar het protocol:

https://nocnsf.nl/sportprotocol

Dit protocol geeft ons als vereniging een basis en handvaten waar we op terug kunnen vallen. We willen een ieder die sportpark Delakker betreedt  vragen om dit protocol door te lezen. Aangezien dit protocol redelijk algemeen is, hebben wij gekeken hoe we specifieke informatie kunnen verstrekken. Op deze manier is het voor een ieder vóór aanvang van het seizoen duidelijk wat de genomen maatregelen zijn vanuit de vereniging en welke richtlijnen gelden voor bezoekers van ons sportpark.

Start trainingen

Eerste selectie dinsdag / donderdag 19.30u – 21.00u reeds gestart
Erix 2/3 donderdag 19.30u – 21.00u start 20 augustus
Erix 4 / 45+ vrijdag 19.45u – 21.00u start 28 augustus
Erix Dames dinsdag /donderdag 19.30u – 21.00u start 23 augustus
Erix Dames 25+ 7/7  woensdag 20.00u (start ntb)
Erix Dames 18+ 7/7 7/7 woensdag 20.00u (start ntb)
Erix / KSV JO19 maandag 19.45u – 21.00u start 17-8-2020
donderdag 18.30u – 19.45u
Erix / KSV JO13 maandag / woensdag 18.15u – 19.30u start 17 augustus
Erix / KSV JO11-1 maandag / woensdag 18.15u – 19.30u start 24 augustus
Erix / KSVJO11-2 maandag / woensdag 18.15u – 19.30u start 24 augustus
Erix JO9 woensdag 18.15u – 19.15u start 26 augustus

 

De informatie over de start van de trainingen in Vragender volgt via KSV.

We vragen ouders om tot nader order niet langs de lijn te staan bij trainingen van de jeugd. Kinderen graag brengen net voor aanvang van de training en hen direct na de training weer ophalen. Na de training ‘rondhangen’ op het terrein vermijden.

Gebruik van de kleedkamers

We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we zes tot acht kleedkamers per dag tot onze beschikking hebben. Als spelers zich voor aanvang van de training thuis omkleden geeft dat gemak, maar er is gewoon de mogelijkheid om je op Sportpark Delakker om te kleden. Om duidelijkheid te verschaffen hebben wij de kleedkamerdeuren voorzien van informatie. Op iedere deur staat aangegeven in welke vaste kleedkamer jouw team door de week is ingedeeld. Wij vragen je dan ook om je hier strikt aan te houden. In het weekend vragen we de reservespelers om zich later als de rest om te kleden, als dat tenminste nodig/aan de orde is.

Het NOC*NSF-protocol geeft richtlijnen. Onderstaand in het kort nog enkele aandachtspunten:

 • Voor spelers boven de 12 jaar geldt de 1,5 mtr. regel in kleedkamers, voor spelers van 12 jaar en jonger geldt dat niet.
 • Er mogen bij teams boven de 12 jaar maximaal acht spelers in één kleedkamer tegelijk omkleden. Dat betekent dat teams normaliter twee kleedkamers nodig hebben. Kijk zelf of het maximaal van acht spelers in één kleedkamer is bereikt.
 • Bij de jongste pupillen laten we één á twee ouders toe om kinderen te helpen met omkleden. Overige begeleiding en ouders vragen wij dan ook om buiten te blijven.
 • Bij het douchen zien we bij veel verenigingen aangegeven: maximaal drie personen onder de douche. In de basis geldt de 1,5 meter regel.
 • Laat de kleedkamer zo schoon mogelijk achter en ruim je eigen rommel op. Zeker in coronatijd willen we extra aandacht voor hygiëne vragen.

Gebruik van de kantine

Het gebruik van de kantine is logischerwijs anders dan normaal. Voorlopig gebruiken we de kantine bij goed weer zoveel mogelijk alleen als ‘afhaalpunt’. Aan de voorzijde van de kantine willen we op donderdagen, zaterdag en op zondag kijken of we een aantal (party)tenten neer kunnen zetten, zodat je buiten nog enigszins overdekt kunt zitten of staan.

Punten van aandacht:

 • Houd de aangegeven looplijnen in de kantine aan. Je kunt naar binnen via de hoofdingang en naar buiten via de dubbele terrasdeuren in de kantine.
 • Betalen kan alleen via pin, niet contant.
 • Er wordt een indeling gemaakt met circa 20 zitplaatsen op 1,5 meter. Indien het maximaal aantal personen is bereikt en het te druk wordt, vragen wij van een ieder ook eigen initiatief. Op die manier hoeven vrijwilligers en bestuur geen handhavers te worden.
 • Indien nodig stellen wij een tijdslot in, met maximaal verblijf van een team na de wedstrijd.
 • Geef de vrijwilligers in de kantine de tijd en de ruimte om hun werk op een prettige en veilige manier te kunnen doen. Zorg daarbij dat je je eigen rommel opruimt, zodat een ander dat niet hoeft te doen.
 • We ventileren zoveel mogelijk in de kantine. Veiligheid gaat voor comfort.

Gebruik van de bestuurskamer

De bestuurskamer kan gewoon gebruikt worden, maar ook daar vragen we aandacht voor het aantal mensen dat gelijktijdig aanwezig is. Hierin stellen we een maximum van zes personen. Probeer de bestuurskamer ook voldoende te ventileren.

Ontvangst bezoekende vereniging

Wij hebben als bestuur afgesproken dat we voor ieder weekend de bezoekende vereniging (team) een bericht sturen met richtlijnen op sportpark Delakker. Hierin staat ook aangegeven dat spelers direct naar de kleedkamers worden begeleid en deze in principe niet eerst in de kantine gaan zitten. Vraag aan de leiders is om de bezoekende vereniging zoveel mogelijk buiten te ontvangen en de weg te wijzen naar de kleedkamers.

Gebruik van toiletten

De toiletten kunnen gewoon gebruikt worden. We hebben daar enkele aanpassingen gedaan. Vraag aan een ieder is om te letten op hygiëne. Mochten daar opmerkingen over zijn, graag melden aan de vrijwilliger achter de bar of bij één van de bestuursleden.

Vooraan in de hal komt een hygiënezuil te staan. Deze stelt de gemeente Oost Gelre beschikbaar.

Vragen?

Heb je nog vragen of suggesties, laat het ons gerust weten. Dat kan rechtstreeks bij één van de bestuursleden, maar ook via een e-mail naar secretaris@vverix.nl.

Wij wensen jullie een plezierig en veilig seizoen 2020-2021!

Sportieve groet,
Bestuur v.v. Erix