Laatste nieuws

Update 6: Sporten alleen nog voor jeugdteams t/m JO17 mogelijk

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het Kabinet heeft gisteren besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dat heeft ook consequenties voor de sport. Sporten is alleen nog beperkt mogelijk. De nieuwe coronaregels gelden in principe voor de komende vier weken. Voor v.v. Erix betekent dat het volgende:

 • Geen trainingen en wedstrijden voor alle seniorenteams + JO19.
 • Alleen trainingen voor jeugdteams tot en met JO17. Geen wedstrijden.
 • Sportkantine en kleedkamers zijn gesloten.
 • Thuis omkleden en douchen.

Helaas was de hervatting van het voetbal niet van lange duur. We moeten nu opnieuw om jouw geduld en begrip vragen. Zodra er nieuwe informatie is brengen we je op de hoogte via de bekende kanalen.

= = = = =

Update 5: 28 september 2020 Aangescherpte maatregelen Kabinet

Tijdens een persconferentie van het Kabinet vanavond zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. Voor v.v. Erix betekent dat het volgende vanaf genoemd tijdstip:

 • De sportkantine is gesloten.
 • Voetbalwedstrijden vinden plaats zonder publiek.

De overige maatregelen op ons sportpark blijven kracht, met uitzondering van gebruik van kantine en bestuurskamer.

= = = = =

Update 4. 24 september 2020: Update 4. COVID: Alle trainingen en wedstrijden v.v. Erix worden hervat

Deze week startten de heren seniorenteams al met de trainingen. Wij vinden het fijn te kunnen melden dat vanaf nu ook alle andere teams de trainingen en wedstrijden weer kunnen hervatten. Dat geldt voor zowel jeugd- als seniorenteams. Wij nemen dat besluit omdat er deze week geen nieuwe coronabesmettingen zijn geconstateerd en omdat er op dit moment geen leden van onze club wachten op de uitslag van een coronatest.

Dank jullie wel voor jullie begrip en geduld in de afgelopen weken. Wij wensen alle leden weer heel veel voetbalplezier. We vragen iedereen die ons sportpark bezoekt uitdrukkelijk, zich te houden aan de maatregelen die er gelden. Heel graag weer tot ziens op Delakker!

= = = = =.

Update 3 20 september 2020. COVID: Trainingen voor senioren herenteams v.v. Erix worden hervat20 september

Wij vinden het fijn dat we dat kunnen melden. Tegelijkertijd vinden we het spijtig dat we de jeugd en sommige senioren moeten teleurstellen dat zij nog even geduld moeten hebben. Bij alle besluiten die wij nemen, staat gezondheid steeds voorop. Wij hebben bij onze vereniging geen personen die het Coronavirus dragen of op dit moment op een testuitslag wachten. In Vragender is nog wel sprake van personen die positief getest zijn, of die nog in afwachting zijn van een testuitslag. Daarom hebben wij het volgende besloten voor de komende week:

 • Er zijn nog geen trainingen voor alle jeugdteams bij v.v. Erix en KSV
 • Er zijn nog geen trainingen voor het vrouwenelftal KSV/Erix 1
 • Er zijn wel trainingen voor senioren herenteams 1, 2, 3 en 4 v.v. Erix & heren 45+ teams
 • Vooralsnog gaan de wedstrijden voor 45+ heren v.v. Erix komende vrijdag door
 • Vooralsnog gaan de wedstrijden voor 18+ en 25+ vrouwen v.v. Erix komende vrijdag door
 • We volgen de ontwikkelingen van eventuele verspreiding van het Coronavirus en besluiten in de loop van de week of de wedstrijden volgend weekend door kunnen gaan.

Veilig sporten kan alleen met jouw hulp en verantwoordelijkheid

Op ons sportpark gelden allerlei maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Deze worden duidelijk aangegeven op de verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld in de kleedkamers en kantine. Alles is erop ingericht dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Wij doen daarvoor een beroep op iedereen die ons sportpark bezoekt. De gezondheid van leden, vrijwilligers, tegenstanders en supporters staat steeds voorop. Bovendien willen we niet het risico lopen op een boete vanwege overtreding van de regels.

Graag adviseren we je nog steeds om bij klachten zo spoedig mogelijk een coronatest aan te vragen en ook de andere maatregelen in acht te nemen.

Vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Erix

= = = = =

Update 2. 14 september 2020 – COVID: Geen (oefen)wedstrijden en trainingen t/m 20 september

De besturen van KSV en v.v. Erix hebben vandaag in overleg met de gemeente Oost Gelre besloten dat er tot en met zondag 20 september nog geen activiteiten plaatsvinden op de beide sportparken. Dat betekent dat er tot en met aanstaande zondag geen (oefen)wedstrijden en trainingen zijn voor jeugd en senioren. Dit besluit is genomen omdat het bron- en contactonderzoek nog niet is afgerond en de gezondheid van leden, vrijwilligers en tegenstanders steeds voorop staat. Zodra er nieuwe informatie is brengen we jullie op de hoogte middels de bekende kanalen.

Graag adviseren we een ieder om bij klachten zo spoedig mogelijk een coronatest aan te vragen en ook de andere maatregelen in acht te nemen.

Vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Erix

= = = = =

Update 1. COVID 13 september 2020

Dit weekend hebben wij alle wedstrijden en trainingen moeten afblazen vanwege corona besmettingen bij KSV Vragender. Omdat hierbij ook leden van v.v. Erix bij betrokken zijn geweest, restte ons geen andere keuze. Aangezien het bron- en contactonderzoek nog niet is afgerond, blijft ook komende week ons sportpark gesloten. Dit geldt voor alle (oefen)wedstrijden en trainingen bij zowel v.v. Erix als KSV. We kunnen nog geen duidelijkheid geven omtrent de duur van deze regel, maar zodra er meer duidelijk is brengen we jullie op de hoogte middels de bekende kanalen.

Graag adviseren we een ieder om bij klachten zo spoedig mogelijk een coronatest aan te vragen en ook de andere maatregelen in acht te nemen.

Vriendelijke groet,
Bestuur v.v. Erix

= = = = =

Nieuws 11 september 2020: Komend weekend alle wedstrijden afgelast

Wij hebben besloten dat alle wedstrijden van dit weekend worden afgelast. Dit wordt uit voorzorg gedaan vanwege geteste personen binnen de clubs op het coronavirus. Na overleg met KSV Vragender, waarmee de jeugd een intensieve samenwerking heeft, is besloten om ook bij hen een streep door alle wedstrijden van dit weekend te zetten. Over het beleid voor de (trainingen) komende week wordt nog overleg gepleegd met de verschillende besturen.

De gezondheid van eigen leden, vrijwilligers en tegenstanders staat voorop. Wordt vervolgd.

Besturen KSV Vragender en v.v. Erix Lievelde