Regionale scheidsrechterscursus bij Longa ‘30

Scheidsrechters zijn onmisbaar in het voetbal. “Zonder scheidsrechter geen voetbal” is een veelgehoorde kreet. Het aantal scheidsrechters dat regelmatig wedstrijden leidt is de laatste jaren afgenomen. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat wedstrijden niet door kunnen gaan of dat reservespelers of leiders hun eigen elftal moeten fluiten omdat er geen geschikte scheidsrechter voorhanden is. Een zeer onwenselijke situatie die we bij Erix moeten zien te voorkomen. Wij als Erix-zijnde zijn hier al op ingesprongen door middel van het organiseren van een scheidsrecherscursus afgelopen najaar (oktober 2015). We hebben op deze cursus een goede response gehad met als gevolg dat we weer een groepje scheidsrechters erbij hebben gekregen die regelmatig een wedstrijd willen fluiten. Hiermee zijn we uiteraard zeer tevreden maar het onderwerp blijft een structureel aandachtspunt.

Longa ’30 wil komend najaar ook een scheidsrechterscursus organiseren in samenwerking met de KNVB. Voor deze cursus worden ook scheidsrechters en aspirant-scheidsrechters van buurtverenigingen uitgenodigd.

Het betreft een praktische cursus junior/senior scheidsrechter van 4 avonden. De cursusdata zullen aan de hand van de opgaves worden vastgesteld en bekendgemaakt. De zelfstudie bedraagt voor de gehele cursus ongeveer 8 uur.

De cursus kan door de KNVB georganiseerd worden als er minimaal 18 cursisten zijn.

Omdat bij Longa ’30 de accommodatie doordeweeks vaak volledig bezet is, hebben wij als Erix-bestuur aangeboden om de cursus eventueel bij Erix te houden. Hierover volgt nog nader bericht.

Dus als je komend seizoen interesse hebt om af en toe wedstrijden te fluiten bij de jeugd of senioren, neem dan contact met wedstrijdsecretaris Ronnie Harmelink via de mail: ronnieharmelink@ziggo.nl of telefonisch: 06-27428937.