Darttoernooi wederom een groot succes!

Op 20 en 21 januari vond het Lievelds Dartkampioenschap plaats in de kantine van onze club. Zowel jong als oud mikten met hun pijlen op een mooie finaleplek. Natuurlijk ging het om het meedoen en niet om de prijzen, maar er was toch echt sprake van een heel fanatieke en sportieve onderlinge strijd.

De finale van de winnaarsronde ging tussen Frank Betting en Sander Gralike, de winnaar van vorig jaar. Zij speelden best of five van 501 terug. Het publiek werd getrakteerd op een geweldige match waarin beide heren lieten zien wat zij in huis hebben. Onder druk werden toch hoge scores gegooid en bleven beiden hun zenuwen de baas. Uiteindelijk wist Frank de partij naar zich toe te trekken en name hij de wisselbeker mee naar zijn huidige woonplaats Aalten. In de verliezersronde namen Miro Tanck en Rick ten Have het tegen elkaar op. Deze mooie en spannende pot werd door Rick gewonnen.

Bij de jeugd waren er maar liefst drie winnaars, te weten: Teun Roerdink (JO-13), Niek te Brake (JO-11) en Sien Roerdink (JO-09). Er was een heel goede deelname en wat ging het er fanatiek aan toe! Prachtig. Zowel de Lieveldse als Vragenderse jeugd deden hun uiterste best en de spanning was goed te voelen in de kantine. De aanwezige ouders moedigden de darters heel goed aan en zij konden genieten van een heel sportieve middag.

Op zaterdagavond vonden de voorrondes voor de volwassenen en ook een grote groep jongeren plaats. In een goed gevulde kantine werd op acht banen in pouleverband een gooi naar de winnaarsronde gedaan. Voor diegenen die net een dubbele of enkele uitgooi daarvoor misten, was het niet getreurd. Want op zondag kwamen ook zij opnieuw in actie, maar dan in de verliezersronde. Opnieuw was de sfeer uitstekend en werden er prachtige prestaties geleverd.

Ook deden zondagmiddag velen een gooi naar de Bull. Wat een spektakel en wat een lachen. Ook dit spel bleek Frank Betting het meest te beheersen en hij ging uiteindelijk met meerdere prijzen naar huis. Een heel knappe prestatie.

Het bestuur van v.v. Erix  dankt de organisatie van het darttoernooi, die in handen was van Paul Klein Gunnewiek, Nico Elschot en Andre Klein Gebbinck. Alles was voortreffelijk geregeld en het toernooi is echt een schot in de roos. Natuurlijk willen we ook de mensen achter de bar niet vergeten; dank voor jullie inzet het afgelopen weekend!