Erix winnaar Regiotoernooi 2016

Erix is vrijdagavond 12 augustus jongstleden winnaar geworden van het Regiotoernooi 2016. Dit jaar werd het toernooi gehouden op het terrein van KSH in Harreveld en had een andere opzet dan gebruikelijk. Waar normaliter het toernooi werd afgewerkt op de donderdag en de zondag, werd dit jaar gekozen om het toernooi op een avond af te werken. Ieder team speelde twee wedstrijden van 2 x 20 minuten.

In de eerste wedstrijd speelde Erix tegen KSV uit Vragender. Deze wedstrijd eindigde in 0-0 en vervolgens was Erix de betere in het nemen van de strafschoppen. Hierbij ontpopte Erix-doelman Bram Gotink zich tot een ware penalty killer. In de finale nam Erix het op tegen KSH, dat Marienvelde had verslagen. Erix won de finalewedstrijd tegen KSH met 2-1. Doordat veel spelers bij Erix 1 afwezig waren moest er een beroep worden gedaan op de spelers van Erix 2 en zij deden dit uitstekend. Er werd met veel passie en gedrevenheid gespeeld.

Na afloop van de finale ontving Erix-aanvoerder Rowan Weenink de winnaarsbeker uit handen van KSH-voorzitter Ad Wopereis.