Laatste nieuws

Een zeer geslaagd voetbalkamp 2018!

In het weekend van 11 tot en met 13 mei stond voor de JO-11 en de JO-13 van Erix het jaarlijkse voetbalkamp weer op het programma. De weersvoorspellingen vooraf waren gunstig dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooi weekend van te maken.

Op vrijdag om 5 uur werd er op de parkeerplaats van Erix verzamelt om met zijn allen richting de Zwemkolk in Markelo te gaan. Eenmaal daar konden de kinderen naar hun slaapzalen om hun kamer tip top in orde te maken voor de rest van het weekend. Nadat dit gedaan was en het avond eten genuttigd was, was het tijd voor de eerste spellen. Eerst werden er wat kleine spellen gedaan, voordat het tijd was voor het eindspel van de vrijdagavond: Een smokkeltocht door de bossen van Markelo. De groepen moesten een parcours afleggen en de volgende voorwerpen zien mee te smokkelen: 4 ballonnen, 1 ei, 2 soepstengels en wat zakjes drugs. Onderweg werden ze door verschillende mensen gecontroleerd en kon er ook nog drugs onderweg gekocht en verkocht worden. Eenmaal terug bleek dat de kinderen van Lievelde geboren smokkelaars zijn, want bijna alle voorwerpen kwamen terug!

Nadat de tocht was afgelopen werd er een film gekeken en daarna mochten ze naar hun slaapzaal gaan. Vaak een hoogtepunt van het kamp. Eerst met de leiders een goed kussengevecht houden en daarna zolang mogelijk ongein uithalen. En dat is ze prima gelukt!

De zaterdag ochtend begon met een tocht richting het bos. Deze route werd afgelegd door te boerengolven. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit bleek toen wel, omdat één keer de boerengolfstick niet de bal raakte… Eenmaal aangekomen op de juiste plaats in het bos werden er 2 verschillende spellen gedaan: Eerst een zoek spel, waarbij iedereen zo snel mogelijk alle leiders in het bos moest vinden en levend stratego. Het spel wat haast niet los kan worden gezien van voetbalkamp. Daarna was het tijd voor soep en pannenkoeken.

In de middag werd het weer er alleen maar beter op, een goede temperatuur en een kleine beetje bewolking voor de nodige verkoeling. Daardoor had iedereen nog genoeg energie over voor de 6-kamp. Deze bestond uit een mini toernooi van voetbal en korfbal plus een letterspel, een waterspel, skilopen en een blinkdoekspel. Vol enthousiasme werd door alle kinderen (en leiders) elk spel alles gegeven. Aan het eind van de 6-kamp stond iedereen een welverdiende douch te wachten.

De zaterdagavond begon met een disco, waarbij alle dansmoves uit de kast werden gehaald. De favoriete dans was toch wel ‘The Rocker’. Waarvoor dank Leon! Daarna was het tijd voor Ik Hou Van Holland. Een spel waarbij de kennis van iedereen getest werd op algemene Nederlandse kennis, Nederlandse muziek kennis, spelling, video kennis en inschattingsvermogen. De leiders wilden graag ook een spel mee doen en lieten zien waarom: met overmacht wonnen de leiders. De kinderen vonden dit echter niet erg, omdat de leiders toch niet meedoen in het algemene klassement. Als laatste op de zaterdagavond werd de film The Jungle Book afgekeken en gingen ze naar hun kamers, waar het nu toch echt een stuk eerder rustiger werd dan vrijdag.

De zondag staat vooral in het teken van opruimen en kijken wie voetbalkamp 2018 zou winnen. Daarvoor moesten ze nog een spel spelen en dat dat alles kan veranderen bleek wel. Door het laatste spel te winnen, werden de Soepkippen de winnaars van het voetbalkamp! De soepkippen bestond uit Niek te Brake, Stijn Arink, Teun Roerdink, Bink Beusink en Tom Ressing

Rest de organisatie nog alle het weer, de kinderen, de leiders en jongens van de JO-19 te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Het was een zeer geslaagd voetbalkamp!