9-4-2017: wedstrijdverslag Erix 1 – Marienveld 1 2-2 (1-2)

Erix toont veerkracht in boeiende wedstrijd en pakt verdient punt

Erix heeft vanmiddag in de derby tegen Marienveld veerkracht getoond door een 0-2 achterstand weg te werken en zodoende nog een verdiend punt over te houden aan deze wedstrijd.

Erix dat aan deze wedstrijd begon zonder de geschorste aanvallers Pieter ten Have en Rick ten Have was in de beginfase de onderliggende partij. Marienveld was de beter voetballende ploeg en kwam in de 12e minuut dan ook verdiend op voorsprong door een verdedigingsfout aan Erix-zijde. Harm Spekschoor wachtte net iets te lang met het wegwerken van de bal waardoor de gevaarlijke Marienveld-spits Harm de bal ontfulselde en alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank beheerst afrondde. 0-1. Ook na de 0-1 bleef Marienveld de betere ploeg door steeds voor dreiging te zorgen vanaf de zijkanten. Dit resulteerde bijna in de 0-2 in de 20e minuut maar Erix-verdediger Wouter ten Have kon net redding brengen na een scherpe voorzet vanaf de linkerkant voordat deze binnen gelopen kon worden. Een minuut later viel dan toch de 0-2 op schitterende wijze. Een afgeslagen voorzet werd door een middenvelder van Marienveld een paar meter buiten de 16-meter vol op de schoen genomen en verdween achter de kansloze Erix-doelman Tim Klein Tank in het Erix-doel. Gezien het spelbeeld leek deze 0-2 de nekslag voor Erix echter de mannen van trainer Bjorn Zweerink herpakten zich en niet veel later, in de25e minuut, maakte Twan Spekschoor de aansluitingstreffer door van dichtbij een cornerbal binnen te koppen. 1-2. Erix kwam beter in de wedstrijd en Marienveld raakte het overwicht steeds meer kwijt. De wedstrijd raakte meer in evenwicht en het spel golfde steeds meer op en neer zonder dat er sprake was van echt goed voetbal. In de 40e minuut ontstond er voor het Marienveld-doel een scrimmage waarbij Thijs Gotink de bal net niet kon binnen werken. Een paar minuten later, in de 43e minuut, schoot Twan Spekschoor de bal van dichtbij hard over. Erix was terug in de wedstrijd. Erix ging de rust in met een 1-2 achterstand.

Na rust kwam Erix goed uit de startblokken wat resulteerde in een schot op de lat van Rik Wassink in de 47e minuut. Erix bleef jagen op de gelijkmaker en Marienveld moest steeds meer terug. In de 62e minuut kreeg Erix loon naar werken. Een voorzet vanaf de linkerkant van Luuk Weenink werd door de aanvoerder van Marienveld in eigen doel gegleden. 2-2. Op dat moment een terechte stand. Erix ging hierna op jacht naar de winst. Ondanks een licht veldoverwicht in de tweede helft ontstonden er geen echte grote kansen voor Erix. In de blessuretijd leek Erix dan toch nog aan de haal te gaan met de overwinning. Thijs Gotink brak vanaf rechts goed door en legde de bal daarbij keurig terug op Koen Klein Tank die bal voor het inschieten had. Echter raakte Koen de bal verkeerd waardoor deze terechtkwam bij Luuk Weenink die beheerste scoorde maar helaas deed hij dat in buitenspelpositie waardoor Erix uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt.

Erix heeft vanmiddag veerkracht getoond en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden die moeten leiden tot rechtstreekse handhaving. Op maandag 17 april (2e Paasdag) speelt Erix wederom een streekderby. Ditmaal tegen KSH in Harreveld.