8-3-2020: wedstrijdverslag Erix 1 – Lochuizen 1 3-0 (3-0)

Erix behaalt eenvoudige overwinning in matige wedstrijd

Erix heeft vanmiddag tegen de nummer laatst van de 5e klasse B in een matige wedstrijd een eenvoudige overwinning behaald. 3-0. De ruststand was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Op een regenachtig sportpark Delakker begon Erix goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 8e minuut in een 1-0 voorsprong voor Erix. Een voorzet van Rowan Weenink die werd teruggelegd op de 16-meter werd door Wouter ten Have keurig in de rechterbovenhoek geschoten. Erix was in de beginfase de betere ploeg en een grote uitslag leek dan ook in de maak. In de 20e minuut werd het 2-0 voor Erix via een prachtige kopbal van Rick ten Have. Teun Weenink bracht de bal vanaf rechts voor en Rick kopte de bal in de lange hoek. Niet veel later, in de 24e minuut, werd het zelfs 3-0. Een cornerbal viel in de kluts voor de voeten van Wouter ten Have, die van dichtbij eenvoudig kon scoren. Erix was in de 1e helft veruit de betere ploeg en kreeg in de 29e en 30e minuut via Rick ten Have twee grote kansen om de score verder uit te breiden. In de 37e minuut was er wederom een grote kans voor Erix via Rick ten Have maar ditmaal bracht de Lochuizen-doelman prima redding. De ruststand was 3-0.

Na rust nam Erix duidelijk gas terug en dit resulteerde in de 48e minuut in een kans voor Lochuizen door middel van een schot op de paal. Ook in de 58e en 67e minuut was er wederom gevaar van Lochuizen-zijde waarbij beide schoten van dichtbij ternauwernood werden geblokt door de Erix-defensie. Voor de rest gebeurde er weinig aan Erix-zijde in de 2e helft. De enige wapenfeiten in de 2e helft waren een afstandsschot van Rick ten Have op de lat in de 78e minuut en de goede invalbeurt van A-junior Duke Gralike. Eindstand 3-0. Erix speelde hierbij een duidelijke mindere 2e helft.

Aanstaande zondag 15 maart speelt Erix een uitwedstrijd tegen S.V.B.V. uit Barchem.