7-10-2018: wedstrijdverslag FC Aramea 1 – Erix 1 4-1 (1-0)

Erix slaagt er niet in de goede lijn door te trekken en lijdt een terechte nederlaag in Enschede.

Nadat er uit de 1e twee duels in het seizoen 2018-2019 in de 4e klasse B, een viertal punten zijn behaald, lijdt Erix haar eerste nederlaag in Enschede tegen FC Aramea.

Om 12.15u verzamelden de mannen van Erix zich op sportpark Delakker om zich vervolgens te begeven naar Enschede om daar aan te treden tegen FC Aramea. Een onbekende tegenstander waar Erix in haar historie nog nooit eerder tegen heeft gespeeld. FC Aramea: een club welke in 2010 is opgericht en sinds een kleine 3 jaar actief is op het sportpark van voormalig betaald voetbalvereniging: Enschedese Boys. Laatstgenoemde club was genoodzaakt zichzelf op te heffen in 2017.

Nadat de mannen van Erix zich hadden warmgelopen op het gloednieuwe kunstgrasveld van FC Aramea, was het tijd om de wedstrijd te beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat FC Aramea de 3 punten graag in Enschede wilde houden. Ze zochten gelijk vanaf de aftrap het vijandelijke doel wat een aantal kleine mogelijkheden opleverde waarbij Tim Klein Tank niet echt werd getest. Na een klein kwartiertje kwam Erix wat beter in haar spel en kreeg het met name in de omschakeling een aantal levensgrote mogelijkheden. Zo zette Rowan Weenink met enkele lepe steekballen zowel Rick ten Have als Teun Weenink alleen voor de keeper van FC Aramea. Helaas waren deze uitstekende mogelijkheden niet aan beide heren besteedt. Vervolgens was het Rowan Weenink zelf die, na goed doorzetten op het middenveld van Nordin Stevens, oog in oog met de keeper het net helaas niet wist te vinden. FC Aramea leek wakker geschud na dit drieluik aan 100% kansen, waarna het zelf weer de aanval zocht. De linkermiddenvelder van FC Aramea kon in de 30e minuut vrij over de as van het veld opstomen en vond op zijn beurt de spits van FC Aramea die met wat geluk de bal in de kluts achter Tim Klein Tank kon schuiven: 1-0. Na deze openingstreffer kreeg FC Aramea nog enkele goede mogelijkheden maar deze werden slordig afgerond óf ze vonden doelman Tim Klein Tank op hun weg. Aan de stand veranderde er niets meer tot aan de rust: 1-0.

Rust.

Alle goede bedoelingen voor de 2e helft leken even de ijskast in te kunnen toen FC Aramea in de 50e minuut een strafschop kreeg na vasthouden van Teun Weenink. Het buitenkansje was echter niet aan de spits van FC Aramea besteedt en doelman Tim Klein Tank redde bekwaam. Erix bleef zodoende zicht houden op een goed resultaat. Vijf minuten later was het echter wel raak voor FC Aramea. Het was opnieuw de linkshalf die goed doorkwam en de spits op ‘randje zestien’ bereikte. De spits kapte naar zijn linker en schoot de bal hoog tegen de touwen: 2-0. Erix stelde er in de 2e helft bar weinig tegenover en kreeg nauwelijks mogelijkheden. Toch kwam Erix met nog zo’n 18 minuten te spelen terug in de wedstrijd. Cas Ekelhof trachtte de bal vanaf een meter of 30 in de doelmond van FC Aramea te brengen, zodat één van de spitsen deze kon afwerken. De keeper van FC Aramea schatte deze bal echter totaal verkeerd in en dook er onderdoor. Bij de poging om de bal alsnog voor de doellijn te stoppen, verdween hij samen met de bal achter de doellijn: 2-1. Het geloof in een resultaat was terug maar dat was helaas van korte duur. FC Aramea kreeg namelijk na een drietal minuten na de aansluitingstreffer, opnieuw een penalty wegens vasthouden van Luuk Weenink. Tim Klein Tank zat opnieuw in de goede hoek maar wist de bal net niet genoeg te toucheren: 3-1. Drie minuten voor tijd werd het allemaal nog iets pijnlijker toen Erix niet op stond te letten bij een snel genomen vrije trap. Een speler van FC Aramea kon zo vrij op Tim Klein Tank doorlopen. Tim wist in 1e instantie nog redding te brengen maar bij de rebound was hij kansloos: 4-1. Tevens de eindstand.

Al met al een pijnlijke middag waarbij Erix in de 1e helft enkele 100% kansen onbenut liet en het in de 2e helft liet afweten en nauwelijks nog iets creëerde. Zaak voor de mannen van Erix om de rug weer te rechtten en de focus te leggen op de komende wedstrijd: aanstaande zondag 14 oktober, thuis tegen UDI.