6-10-2019: wedstrijdverslag Haarlo 1 – Erix 1 3-4 (2-2)

Matig spelend Erix pakt eerste 3-punter van het seizoen

Erix heeft vanmiddag in een regenachtig Haarlo de eerste 3 punten van het seizoen binnengehaald. Het werd 3-4. Op basis van de 2e helft was deze uitslag wel terecht.

Erix begon, ondanks het gemis van een aantal basisspelers, goed aan de wedstrijd wat al in de 1e minuut resulteerde in een kansje voor Rick ten Have. Rick slaagde er net niet in om van dichtbij de bal via een sliding in het doel te krijgen. Erix was in de beginfase de betere ploeg en zette vroeg druk op de Haarlo-defensie. In de 7e minuut kwam Erix op een 0-1 voorsprong via Rick ten Have. Een voorzet vanaf de rechterkant van Rowan Weenink werd door de Haarlo-doelman losgelaten waardoor Rick van dichtbij vallend kon binnenkoppen. In de 12e minuut was Luuk Weenink dichtbij de 0-2 maar zijn geplaatste schot vanaf de 16-meter ging rakelings naast. Diezelfde Luuk Weenink kreeg een minuut later, in de 13e minuut, een levensgrote kans om de score te verdubbelen. Na een prima steekpass van Rowan Weenink kon Luuk alleen op de Haarlo-doelman af maar Luuk schoot de bal te gehaast hoog over. Hierna begon Erix slordiger te voetballen. De passing van achteruit was onnauwkeurig en Haarlo kwam steeds vaker voor het Erix-doel en dit leidde ook tot een goede kans voor Haarlo in de 19e minuut. Twan Spekschoor wilde de bal terugspelen op Erix-doelman Tim Klein Tank maar raakte de bal helemaal verkeerd waardoor de Haarlo-spits alleen op Tim af kon gaan maar zijn inzet was te zacht waardoor Erix-verdediger Wouter ten Have voor opruiming kon zorgen. Erix bleef slordig voetballen en Haarlo loerde op foutjes van de Erix-defensie. In de 30e minuut claimde Haarlo tevergeefs een penalty na een vermeende struikpartij in de 16-meter. Erix raakte de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt en in de 32e minuut viel dan ook op dat moment de terechte gelijkmaker. Balverlies op het middenveld werd afgestraft. De rappe nummer 10 van Haarlo werd de diepte ingestuurd en was eerder bij de bal dan de uitgekomen Erix-doelman Tim Klein Tank. Met een beheerste boogbal werd Tim verslagen. Erix was het op dat moment even helemaal kwijt en vanaf de aftrap werd de 2-1 voorsprong van Haarlo ingeleid. Een foutieve breedtepass werd alert opgepikt door het middenveld van Haarlo. In eerste instantie kon Tim nog redding brengen maar omdat Tim ver voor zijn doel stond en uit positie was kon de bal vrij eenvoudig van afstand worden binnengeschoten. Op dat moment was de voorsprong voor Haarlo verdiend. Hierna herpakte Erix zich enigsinds en kreeg in de 40e minuut een goede kans op de gelijkmaker. Een goede combinatie tussen Thijs en Rowan werd door Rowan rakelings naast geschoten. Wederom moest Erix bedachtzaam zijn op de counters van Haarlo. In de 42e minuut was zo’n moment. De bal werd vanaf links teruggelegd op de 16-meter maar de Haarlo-spits raakte de bal niet goed waardoor deze mogelijkheid een eenvoudige prooi werd voor Erix-doelman Tim Klein Tank. Op slag van rust viel dan voor Erix op een goed moment de 2-2 via Rick ten Have. Een cornerbal werd werd in tweede instantie binnengekopt. Deze gelijkmaker was voor Erix een mentale opsteker zo vlak voor rust.

Na rust nam Erix het initiatief in handen. Het tempo ging omhoog en de bal werd sneller de diepte ingespeeld. Haarlo kwam er minder uit en werd alleen nog maar gevaarlijk door middel van standaardsituaties. Zoals in de 55e minuut waarbij een lange vrije trap van achteruit rakelings met het hoofd werd gemist. In de 56e minuut kwam Erix op voorsprong door Rick ten Have die zijn 3e treffer van de middag maakte. Na een goede combinatie op het middenveld haalde Rick net buiten de 16-meter laag en beheerst uit. 2-3. In de 58e minuut kreeg Rowan Weenink de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Een lage voorzet van Twan Spekschoor werd door Rowan in vrijstaande positie vanaf de 16-meter hoog overgeschoten. Erix verzuimde in deze fase de wedstrijd vroegtijdig te beslissen gezien de ruimtes die er ontstonden. In de 82e minuut viel dan uiteindelijke de beslissing via Thijs Gotink. Goed druk zetten op het middenveld leidde er toe dat Rowan Weenink vanaf links de diepte werd ingestuurd. Rowan legde keurig terug op de geheel vrijstaande Thijs Gotink die alleen voor de keeper beheerst afrondde. 2-4. In blessuretijd kreeg invaller Chiem Donderwinkel alleen voor de Haarlo-doelman de mogelijkheid om de 2-5 aan te tekenen echter kon de Haarlo-doelman nog redding brengen. Een minuut later, het was inmiddels ver in blessuretijd, maakte Haarlo nog de 3-4 maar het was te laat om Erix nog in verlegenheid te brengen. Op basis van de 2e helft was de overwinning verdiend. Maar als Erix serieus wil meedoen om de titel in de 5e klasse B zal het spel sterk verbeterd moeten worden. Vooral in balbezit moet het beter. En de passing van achteruit is ook voor verbetering vatbaar. Aanstaande zondag 13 oktober speelt Erix 1 thuis tegen Bredevoort.