5-2-2017: wedstrijdverslag Erix 1 – Reünie 1 2-0 (1-0)

Erix behaalt verdiende overwinning en vestigt zich vast in de middenmoot in 4C

Erix heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om directe handhaving in de 4e klasse. Subtopper Reünie uit Borculo werd verdiend met 2-0 verslagen.

Reünie begon aanvankelijk nog goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede mogelijkheid in de 10e minuut. Deze kans werd om zeep geholpen doordat de Reünie-aanvaller de bal net naast het doel werkte. Hierna kwam Erix steeds beter in het spel. Dit leidde in de 17e minuut tot de eerste goede kans voor Erix. Erix-aanvaller Pieter ten Have draaide bij de 16 meter goed weg bij zijn tegenstander en Pieter zijn inzet kon door de Reünie-doelman maar nipt tot corner worden verwerkt door de bal over de lat te tikken. Erix bleef in deze fase aandringen. In de 19e minuut werd een voorzet van Rowan Weenink ternauwernood door Pieter ten Have met het hoofd gemist. In de 21e minuut was het dan wel raak. Na goed voorbereidend werk van Rowan Weenink vanaf de rechterkant belandde de bal in de voeten van Pieter ten Have. Alleen voor de Reünie-doelman rondde Pieter beheerst af. 1-0. Erix bleef na de voorsprong goed voetballen en dit leidde in de 27e minuut tot een goede kopkans voor Twan Spekschoor na een cornerbal van Luuk Weenink. In de 32e minuut liet Reünie zich gelden. Een hard genomen vrije trap vanaf de 16 meter belandde op de vuisten van Erix-doelman Tim klein Tank. In deze fase werd Erix teruggedrongen en Reünie kwam wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 36e minuut tot een grote kans van Reünie. De Reünie-aanvaller kapte een Erix-verdediger uit en de inzet werd van dichtbij gepareerd door Tim Klein Tank. Een zeer nuttige redding. Ook in de 40e minuut werd Reünie gevaarlijk via een goede aanval. Echter de eindpass was hierbij niet goed zodat deze kans ook om zeep werd geholpen. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de beginfase van de tweede helft werd Erix onder druk gezet door Reünie zonder dat men hierbij echt gevaarlijk werd. De Erix-verdedigers hadden de balvaste Reünie-spits, waarmee men in de eerste wedstrijd in Borculo veel te stellen had, aardig onder controle. De eerste serieuze kans voor de gasten uit Borculo viel te noteren in de 62e minuut. Na een goede aanval over meerdere schijven werd de bal hard over het Erix-doel geschoten. Erix kwam steeds meer onder de druk van Reünie vandaan en werd via omschakelmomenten gevaarlijk. Zoals in de 67e minuut toen Erix-aanvaller Rick ten Have alleen voor de Reünie-doelman het net niet wist te vinden. De doelman bracht redding. Een minuut later, in de 68e minuut, was het wel raak voor Erix. Twan Spekschoor veroverde de bal op het middenveld en stuurde Rick ten Have de diepte in. Alleen voor de doelman legde Rick de bal keurig breed op uitblinker Pieter ten Have die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. 2-0. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Reünie probeerde het wel maar de echte overtuiging ontbrak. In de 73e minuut moest Reünie met een man minder verder nadat de doorgebroken Rick ten Have onderuit werd gehaald. De toegekende vrije trap rond de 16 meter leverde helaas niets op. In de 87e minuut kwam Reünie zelfs met 9 te spelen nadat een speler uit frustatie Rob van Ittersum onderuit schopte. In de 90e minuut had Rick ten Have de mogelijkheid om de overwinning nog groter te laten uitvallen. Na goed voorbereidend werk van Pieter ten Have schoot Rick voor een leeg doel de bal over. Na wat blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Brian van Leeuwen uit Winterswijk voor het einde van de wedstrijd.

Erix is prima uit de winterstop gekomen en heeft zich door deze overwinning wat vaster in de middenmoot van de 4 klasse C gevestigd. Aankomende zondag 12 februari speelt Erix de streekderby tegen KSH in Harreveld. We hopen dat het Erix-publiek dan in grote getale naar Harreveld komt om Erix te ondersteunen.