5-11-2017: wedstrijdverslag KSH 1 – Erix 1 2-0 (0-0)

Erix bewijst zichzelf een slechte dienst en verliest terecht in Harreveld

Na een mooie thuisoverwinning vorige week zondag tegen S.V.G.G. mochten de mannen van trainer Björn Zweerink vandaag aantreden tegen KSH in Harreveld. Iedereen bij Erix hoopte dat de lijn van vorige week zondag zou worden doorgetrokken. Dit liep helaas anders.

Erix begon goed en scherp aan de wedstrijd en voetbalde zich goed naar de 16-meter van de tegenstander. Er werden goed gecombineerd op het middenveld en er was veel beweging in de voorste linie. Dit resulteerde in het 1e kwartier dan ook in een aantal goede mogelijkheden voor Erix. Na een klein kwartier was het Rowan Weenink die een lange bal van achteruit met zijn hoofd kon verlengen waardoor Rick ten Have alleen voor de KSH-keeper kwam te staan. Na een goede aanname kon Rick deze mooie kans helaas niet in een doelpunt omzetten. Na een kwartier sloeg de wedstrijd een beetje om. Erix kwam steeds moeilijker tot combinaties en werd steeds onrustiger aan de bal. Vanaf dat moment trok KSH het initiatief meer naar zich toe, zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd werd rommeliger en de duels werden vooral op het middenveld uitgevochten. Ondanks het lichte veldoverwicht van KSH wisten zij niet of nauwelijks uitgespeelde kansen te creëren. Zo bleef het de 1e helft bij een aantal schoten van afstand die ongevaarlijk bleken. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van Harm Spekschoor, die in de 1e minuut een blessure opliep aan zijn nek en de wedstrijd hierbij helaas moest beeïndigen. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na de rust veranderde er, helaas voor Erix, niet veel aan het spelbeeld. In de 2e helft was het wederom KSH dat feller de duels aanging, steeds de 2e ballen veroverde op het middenveld en zich het beste richting het vijandelijke doel wist te begeven. Erix zette hier helaas te weinig tegenover. Ondanks dat bleef het tot de 70e minuut nog 0-0 en kon het duel nog beide kanten opgaan. Totdat KSH een vrije trap kreeg op ongeveer 25 meter afstand van het Erix-doel. Tot ieders verrassing werd de bal niet voor het doel voorgezet maar ineens op doel geschoten. Erix-doelman Tim Klein Tank stond iets te ver voor zijn doel en de hoge bal vloog er ineens in. 1-0. Hierna probeerde Erix nog een offensief te creëren om alsnog de gelijkmaker te produceren. Dit offensief kwam er helaas niet uit en KSH bleef desondanks de meest gevaarlijke ploeg. Dit resulteerde in de 85e minuut in de 2-0 voor KSH waarbij de doelpuntenmaker wel erg veel tijd en ruimte kreeg op de rand van de 16-meter om de bal rustig en beheerst in de linkerbovenhoek te plaatsen. Na de 2-0 kreeg Erix nog een aantal mogelijkheden voor de aansluitingstreffer via Pieter ten Have en Luuk Weenink echter deze werden gemist waardoor de eindstand werd bepaald op 2-0 voor KSH.

Een terechte nederlaag waarbij Erix te weinig liet zien in de duels en het goede 1e kwartier helaas geen vervolg kon geven. Aanstaande zondag 12 november is Erix vrij waarna op zondag 19 november SV Dinxperlo te gast is in Lievelde.