4-9-2016: Wedstrijdverslag Erix1 – Ruurlo 1 1-0 (0-0)

Harm Spekschoor schiet Erix snoeihard naar 1e overwinning in 4C.

Erix heeft vanmiddag in Lievelde haar eerste overwinning gepakt in het seizoen 2016-2017, waarbij zij uitkomen in de 4e klasse. Dit na de promotie van afgelopen seizoen.

Na een wisselvallige voorbereiding onder leiding van de nieuwe trainer Bjorn Zweerink was het de vraag hoe de blauw-witten voor de dag zouden komen in de seizoensopening tegen V.V. Ruurlo. Het eerste kwartier was Erix zoekende en had Ruurlo het beste van het spel. Dit resulteerde in een aantal kansrijke mogelijkheden voor de gasten uit Ruurlo, die echter het vizier nog niet op scherp hadden staan. Erix kwam er in deze fase niet of  nauwelijks uit en had moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Na zo’n 20 minuten kwam er een omslagpunt in de wedstrijd en kwam Erix wat beter in haar spel. Dit resulteerde in een mogelijkheid voor Rick ten Have, die goed doorkwam aan de rechterkant. Helaas voor Erix: hij liet helaas het verkeerde netje bollen (ballenvanger). In deze fase had Ruurlo een klein veldoverwicht, wat niet resulteerde in kansrijke mogelijkheden. Erix zocht hierdoor de thee op met de welbekende brilstand.

RUST

Na de rust begon Ruurlo op dezelfde wijze als de eerste helft. Door vroeg druk te zetten op de achterste linie probeerden zij de bal te veroveren en het spel verder naar de goalie van Erix voort te zetten. Waar men hierbij in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden mee verschafte en Erix hier moeite mee had, bleek in de tweede helft dat Erix hier zich onderuit kon voetballen. Doordat Erix de bal wat gemakkelijker in de ploeg kon houden werd ook het doel van de tegenstander vaker onder vuur genomen. Nadat Pieter ten Have zich leeg had gespeeld in dienst van het team, was het de beurt aan Harm Spekschoor om het laatste half uur de honneurs in de spitspositie waar te nemen. Dit bleek een gouden zet van de nieuwe trainer. Een afgeslagen cornerbal van Luuk Weenink werd onberispelijk, snoeihard, en vol overtuiging richting de linkerbovenhoek gestuurd door Harm Spekschoor. Van een meter of 18 liet hij de keeper van Ruurlo volkomen kansloos. 1-0. Na de 1-0 ging Ruurlo op zoek naar de gelijkmaker. Echt gevaarlijk werden zij echter niet meer. Erix had nog een aantal mogelijkheden om het duel definitief te beslissen maar liet dit na. Hierdoor bleef het spannend. Na 9 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Joop Spexgoor voor het einde van de wedstrijd en behaalde Erix haar 1e overwinning van het seizoen. Een ware teamprestatie waarbij werd gevochten voor iedere meter.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Reunie uit Borculo. Wederom een affiche om naar uit te kijken. We hopen hierbij wederom op de steun van onze supporters.