4-12-2016: wedstrijdverslag FC Eibergen 1 – Erix 1 1-0 (0-0)

Erix strijdbaar ten onder tegen FC Eibergen

Erix moest vandaag aantreden in en tegen FC Eibergen dat 4e staat in de competitie. Het is allereerst het vermelden waard dat er afgelopen week overeenstemming is bereikt met Bjorn Zweerink en assistent trainer Eric Ressing om als trainerskoppel het volgende seizoen ook in te gaan.

FC Eibergen begon voortvarend aan de wedstrijd en liet zien dat er voetballend vermogen in de ploeg zit. Erix moest even wennen aan het kunstgras en liet het initiatief aan de tegenpartij. Een eerste schot van Eibergen in de 1e minuut ging ruim over. Erix liet zich niet onbetuigd en probeerde via de omschakeling de voorwaartsen in stelling te brengen. Dit lukte in de 7e en 8e minuut via  waarschuwingsschoten van Luuk Weenink en Twan Spekschoor. Eibergen combineerde regelmatig goed maar men kon dit niet altijd omzetten in een doelrijpe kans. Een steekpas werd in de 13e minuut met een rollertje afgewerkt. In de 28e minuut werd Erix-keeper Tim klein Tank echter getest bij een combinatie vanaf rechts. In dezelfde minuut kwam Rick ten Have op links goed door. Helaas kon Rick de bal niet fatsoenlijk tussen de palen krijgen. Eibergen had het overwicht maar het was Koen klein Tank die een pass van de goed ingevallen Thijs Gotink net niet goed kon verwerken tot een doelpunt. In de 32e minuut had Erix echt de kans om op voorsprong te komen. Een doorgekopte bal van Rowan Weenink werd door Erix-spits Twan Spekschoor net niet genoeg gelift om een doelpunt te kunnen maken. De bal kwam via het gezicht van een Eibergen-verdediger terug. In de 45e minuut was het Eibergen die op voorsprong kon komen. Een aanval uit de combinatie met een schot vanaf een meter of 10 werd katachtig gered door Erix-keeper Tim klein Tank. Na de rust was het Eibergen dat het beste uit de kleedkamer kwam. Een hoekschop werd door de aanvoerder net naast gekopt. Eibergen zette aan maar Erix bleef in de omschakeling gevaarlijk. Een actie van Rowan Weenink naar zijn linkerbeen was net zonder kracht en een schot van Twan Spekschoor ging over. Hierna was het Eibergen dat binnen het kwartier verschillende kansen kreeg. In de 59e minuut werd een ingeschoten voorzet van rechts door Tim gekeerd waarna deze door een speler van Eibergen net naast de paal werd gewerkt. Hierna was er “oeh en aah” op de tribune na een bal op de paal en in dezelfde minuut een bal op de lat door FC Eibergen. Erix liet zich niet onbetuigd en pakte toch nog bijna de winst door een weergaloze actie van Pieter ten Have op de achterlijn. Hij stuurde vlak voor tijd 2 verdedigers het bos in en kon in de korte hoek net niet genoeg ruimte creëren om de bal bij de 1e paal binnen te werken. Helaas voor alles met een blauw-wit hart was het in de 90e minuut aan de andere kant wel raak. Na even niet opletten kon een Eibergen-speler de bal na een voorzet bij de 2e paal intikken. Erix zette nog aan om de gelijkmaker te forceren. Daarbij kon een voorzet van Harm Spekschoor door Pieter ten Have net niet voldoende richting goal verwerkt worden.

Ondanks de nederlaag was het voor het publiek een mooie open wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan.