31-3-2018: wedstrijdverslag Dinxperlo 1 – Erix 1 2-0 (0-0)

Erix lijdt onnodige nederlaag door veel scoringskansen te laten liggen.

Erix heeft vanavond de voetbalwet in werking laten treden dat als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. En zo geschiedde in de uitwedstrijd tegen Dinxperlo.

Erix begon goed en fanatiek aan de eerste helft. De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en Erix speelde in een redelijk hoog tempo. Dit leidde in de beginfase tot kansen voor Twan Spekschoor (2e minuut kopbal over), Rick ten Have (6e minuut afstandsschot net over het doel getikt door de Dinxperlo-doelman) en Nick Berentsen (7e minuut kopbal net over). Ook hierna bleef Erix de meeste gevaarlijke ploeg en Dinxperlo kon hier tot op dat moment niet veel tegenover zetten. Erix bleef goed combineren en dit leidde in de 22e minuut tot een goede mogelijkheid. Rick ten Have en Nick Berentsen zetten gezamenlijk een aanval op waarbij Rick met een subtiel passje Nick alleen voor de Dinxperlo doelman zette echter Nick kon de bal niet goed controleren waardoor ook deze kans verloren ging. In de 25e minuut nam Wouter ten Have een vrije trap vanaf de rechterkant en bracht deze scherp in de 16-meter waarbij de bal verlengt werd door Nick Berentsen echter de Dinxperlo-doelman redde wederom goed door de bal met zijn voeten te keren. Het eerste wapenfeit van Dinxperlo kwam pas in de 41e minuut door middel van een kopbal die over het Erix-doel ging. Vlak voor rust was het wederom Nick Berentsen die voor gevaar zorgde. Hij haalde hard uit maar de bal werd wederom over het doel getikt door de Dinxperlo-doelman die uitgroeide tot uitblinker van de wedstrijd. Erix verzuimde om met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan. De ruststand was 0-0.

Na rust kwam Erix prima uit de startblokken en wederom was het Nick Berentsen die voor gevaar zorgde. Alleen voor de Dinxerplo-doelman miste Nick tweemaal. Beide keren bracht de doelman redding. Hierna kwam Dinxperlo wat beter in de wedstrijd en kwam wat vaker in de buurt van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 66e minuut kwam Erix goed weg nadat van dichtbij de bal hard net naast het Erix-doel werd geschoten na een cornerbal. Maar desondanks bleef Erix de betere mogelijkheden krijgen. In de 68e minuut bereikte een voorzet vanaf rechts van Rowan Weenink de vrijstaande Rick ten Have. Alleen voor de keeper was de aanname niet goed (ook mede door het hobbelige veld) waardoor Rick niet kon uithalen. In de 72e minuut bereikte een prima lange pass van Rowan Weenink wederom Rick ten Have. Alleen voor de uitblinkende  Dinxperlo-doelman haalde Rick prima uit echter de keeper kreeg nog een hand tegen de bal waardoor ook deze kans verloren ging. Erix had de wedstrijd allang kunnen beslissen maar dat geschiedde niet. In de 75e minuut kwam Erix heel ongelukkig op achterstand. Een ongevaarlijke voorzet vanaf rechts werd door Erix-verdediger Wouter ten Have in eigen doel gekopt. 1-0. Er stond wel een Dinxperlo-aanvaller achter Wouter maar deze stond te ver weg om ook maar enig gevaar te kunnen stichten. Erix kwam deze klap niet meer te boven want 2 minuten later, in de 77e minuut, stond de 2-0 al op het scorebord. Een cornerbal werd van dichtbij binnengekopt. Hiermee was de wedstrijd in feite beslist. Erix probeerde het nog wel en kreeg een kans om terug te komen in de wedstrijd. In de 85e minuut nam Rowan Weenink een prima vrije trap echter was het wederom de Dinxperlo-doelman die redding bracht door de bal onder uit de linkerhoek te tikken. Erix heeft zichzelf vanavond te kort gedaan door goede kansen onbenut te laten en ook door goed keeperswerk van de Dinxperlo-doelman. Erix blijft door deze nederlaag onderin bungelen en zal de komende weken flink aan de bak moeten om rechtstreekse handhaving te kunnen realiseren. Aanstaande zondag 8 april speelt Erix uit tegen de nummer voorlaatst uit de 4e klasse C, VV Marienveld.