30-4-2017: wedstrijdverslag AD ’69 1 – Erix 1 2-0 (1-0)

Erix verliest van terechte kampioen AD ’69

Erix heeft vanmiddag met 2-0 verloren van AD ’69 die door dit resultaat het kampioenschap van de 4e Klasse C hebben veroverd.

AD ’69 begon sterk aan de wedstrijd en zette Erix meteen onder druk. Dit resulteerde in de 8e minuut al bijna in een 1-0 voorsprong voor AD ’69. De Erix-defensie kon de bal niet goed wegwerken uit de eigen 16-meter waardoor een aanvaller van AD ’69 met een halve omhaal van dichtbij op de lat schoot. Ook hierna bleef AD ’69 de betere ploeg wat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het Erix-doel zoals in de 22e minuut. Een goede aanval over de rechterkant waarbij de bal werd teruggelegd op de 16-meter werd te slap ingeschoten waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank eenvoudig redding kon brengen. Zo halverwege de 1e helft werd de dadendrang van AD ’69 wat minder en Erix kwam beter in de wedstrijd en kwam hierbij tot enkele aanvallen zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Het gevaarlijkste moment in de 1e helft voor Erix was in de 38e minuut. Koen Klein Tank legde de bal terug op Harm Spekschoor die vanaf de 16-meter hard uithaalde. Echter verdween zijn inzet net naast het doel van AD ’69. Vervolgens kwam AD ’69 vlak voor rust dan toch verdiend op voorsprong. Een cornerbal vanaf links werd hard en hoog binnengekopt. 1-0 op slag van rust. Een belangrijk moment voor AD ’69 om te scoren.

Na rust zette AD ’69 meteen weer druk op de Erix-defensie en Erix probeerde door middel van lange passes van achteruit de ruimte te benutten achter de AD ’69 defensie. Dit lukte niet of nauwelijks waardoor Erix geen kansen wist te creëren. AD ’69 was ook in de 2e helft de betere ploeg zonder zelf echt goed te voetballen. In de 73e minuut leek AD ’69 de wedstrijd dan definitief te beslissen. Een aan de linkerkant doorgebroken speler van AD ’69 legde de bal terug op de 16-meter en de mee opgekomen middenvelder had de bal voor het inschieten echter redde Erix-verdediger Sven Klein Avink de bal voor de doellijn waardoor deze kans verloren ging. In de 88e minuut viel dan toch de 2-0. Vanaf rechts werd de bal teruggelegd op de 16-meter en deze werd laag en hard binnengeschoten. Dit was de definitieve beslissing in de wedstrijd en na ruim 5 minuten extra blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Simmelink voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee was het kampioenschap voor AD ’69 een feit en als je het gehele seizoen bovenaan hebt gestaan dan ben je de terechte kampioen. Namens VV Erix willen wij AD ’69 van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap en veel succes toewensen in de 3e klasse.

Aanstaande zondag 7 mei speelt Erix thuis tegen FC Eibergen.