30-10-2016: wedstrijdverslag Erix 1 – Wolfersveen 1 4-0 (1-0)

Erix revancheert zich op goede wijze na twee nederlagen op rij

Erix heeft zich vanmiddag op goede wijze gerevancheert na twee nederlagen op rij. Wolfersveen werd vrij eenvoudig aan de kant gezet. 4-0.

Erix begon goed aan de wedstrijd, in de 3e minuut scoorde Rick ten Have na een prima steekpass van Rowan Weenink, de 1-0. Ook hierna bleef Erix de betere ploeg wat resulteerde in twee goede schietkansen voor Harm Spekschoor in de 9e en 16e minuut. Bij beide schietkansen miste Harm net de juiste precisie. Hierna zakte Erix iets terug en speelde de wedstrijd zich grotendeels af op het middenveld waarbij beide ploegen niet echt gevaarlijk werden. Het eerste gevaar viel te noteren op slag van rust. Rick ten Have kreeg een goede kopkans. Echter ging zijn inzet net over. Ook Wolfersveen werd in de blessuretijd van de 1e helft nog een keer gevaarlijk. Hierbij redde Erix-doelman Tim Klein Tank op prima wijze. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook na rust bleef Erix de betere ploeg. In de 56e minuut ging Rick ten Have goed door op links. Zijn schot werd gekeerd door de Wolfersveen-doelman, echter was er niemand van Erix om de rebound in te schieten. Niet veel later, in de 59e minuut, counterde Wolfersveen gevaarlijk en dit resulteerde in een goede mogelijkheid voor de gasten. Een geplaatst schot vanaf de 16 meter werd door Erix-doelman Tim Klein Tank ternauwernood over het doel getikt. Erix diende in deze fase alert te blijven op de omschakelmomenten van Wolfersveen. Erix kreeg in de 61e minuut een goede kans op de 2-0 maar vlak voordat Rick ten Have een afgemeten voorzet van Rowan Weenink wilde inkoppen, werd deze net getoucheerd met het hoofd door een Wolfersveen-verdediger waardoor deze kans verloren ging. In de 64e minuut was het dan eindelijk wel raak. Invaller Pieter ten Have maakte een goede actie aan de linkerkant. Zijn voorzet werd goed ingekopt door de prima spelende Rob van Ittersum. 2-0. Dit was in feite de beslissing in de wedstrijd want Wolfersveen geloofde hierna steeds minder in haar eigen kansen. Erix kreeg steeds meer ruimte om tot goede scoringskansen te komen. Toch leek Wolfersveen terug te komen in de wedstrijd in de 80e minuut. Een schot uit de draai werd prima gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Een aansluitingstreffer had de gasten wellicht weer moed gegeven. Zover kwam het niet. In de 82e minuut viel de definitieve beslissing. Pieter ten Have lobte de bal prachtig over de uitkomende doelman van Wolfersveen. 3-0. De wedstrijd was gespeeld en in de 90e minuut maakte wederom Pieter ten Have er nog 4-0 van. Dit gebeurde nadat Rick ten Have alleen op de Wolfersveen-doelman afging. Hierbij bracht de doelman in eerste instantie nog redding maar in de rebound was de doelman kansloos op de inzet van Pieter.

Door deze overwinning staat Erix nu stevig in de middenmoot en is het ultieme doel, handhaving in de 4e klasse, weer een stapje dichterbij gekomen. Volgende week zondag 6 november staat de uitwedstrijd tegen streekgenoot VIOS Beltrum op het programma.