3-12-2017: wedstrijdverslag Erix 1 – FC Eibergen 1 0-0 (0-0)

Erix pakt verdiend punt tegen FC Eibergen in pover duel

Erix heeft vanmiddag tegen de nummer 2 van de competitie, FC Eibergen, een meer dan verdiend punt gehaald in een povere wedstrijd 0-0. Dit hadden er eigenlijk 3 moeten zijn want Erix kreeg in blessuretijd twee dotten van kansen. Vooral de kans van Pieter ten Have leek een niet te missen kans.

Het duel begon zeer voorzichtig. FC Eibergen had in de beginfase wat meer balbezit zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Erix hield vrij gemakkelijk stand maar werd zelf ook niet echt gevaarlijk. In de 20e minuut kreeg Erix een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. De bal werd binnengeschoten maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Verder gebeurde er weinig in de 1e helft. Een vrije trap in de 31e minuut die net naast werd geschoten door Rick ten Have en een hard schot recht in de handen van de FC Eibergen doelman van de wederom ijverige Nick Berentsen in de 34e minuut waren de enige wapenfeiten aan Erix-zijde. Ook FC Eibergen wist hier weinig tot niets tegenover te stellen zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na rust werd het duel wat levendiger. FC Eibergen drong wat meer aan en Erix bleef loeren op omschakelmomenten. In de 55e minuut leverde zo’n omschakelmoment bijna succes op voor Erix. Een voorzet van de rechterkant van Rowan Weenink werd door clubtopscorer Nick Berentsen dermate aangeraakt waardoor deze voor de voeten kwam van Rick ten Have. Echter schoot Rick in kansrijke positie vanaf de 16-meter te haastig over. In de 65e minuut kwam er enig gevaar van FC Eibergen. Een cornerbal werd van dichtbij net naast gekopt. FC Eibergen zette Erix wat meer onder druk en Erix kreeg steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 71e minuut kreeg FC Eibergen een indirecte vrije trap op 2 meter van het Erix-doel omdat een verdedigende actie door de scheidsrechter beschouwd werd als een bewuste terugspeelbal op de keeper. Deze vrije trap werd goed gepareerd door de Erix-muur die door Erix-doelman Tim Klein Tank was neergezet. In de 75e minuut was er wederom een gevaarlijke aanval van Eibergen zijde waarbij de Erix-defensie de bal ternauwernood uit het 16-meter gebied kon wegwerken. In de daaropvolgende tegenstoot lag er veel ruimte voor Erix. Rowan Weenink kon opstomen vanaf rechts echter zijn voorzet bereikte niet de geheel vrijstaande Rick ten Have. In de slotfase was het Erix die de meest gevaarlijke ploeg was. In de 82e minuut kon de in de 16- meter geheel vrijstaande Teun Weenink een voorzet van Rick ten Have niet onder controle krijgen. In de 85e minuut kreeg Luuk Weenink zijn tweede gele kaart (en dus rood) waardoor Erix met 10 man verder moest. Ondanks de ondertalsituatie had Erix de 3 punten binnen moeten slepen want in blessuretijd kreeg invaller Pieter ten Have een niet te missen kans. Een voorzet van Rowan Weenink kon zo binnengelopen worden echter Pieter wist de bal in geheel vrijstaande positie over te schieten. Het publiek juichde echter al tevergeefs. Een minuut later had Rick ten Have een dot van een kans. Na een goede actie bracht Rick zichzelf in prima schietpositie echter schoot Rick de bal hoog over. Eindstand 0-0.

Een punt waarvoor je vooraf voor zou tekenen echter gezien de mogelijkheden in de slotfase hadden dit er 3 moeten zijn. Aanstaande zondag 10 december speelt Erix uit tegen koploper Reunie in Borculo.