3-11-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – Rekken 1 2-2 (1-0)

Erix pakt verdiend punt tegen koploper 5e klasse B

Na de eclatante overwinning op Lochuizen van vorige week en de wetenschap dat het veldspel in steeds grotere fasen van wedstrijden beter wordt, ging Erix met vertrouwen de wedstrijd tegen koploper Rekken tegemoet. Rekken dat tot op heden nog een 100% score heeft behaald na 6 wedstrijden : 18 punten.

Rekken begon sterk aan de wedstrijd en bepaalde het spelbeeld in het eerste kwartier. Erix was zoekende en kreeg nog niet echt een poot aan de grond, zonder dat Rekken hierbij gevaarlijk werd. Na dit eerste kwartier kwam Erix wat beter in haar spel en werden zij met name gevaarlijk vanuit de omschakeling. Dit leverde na een half uur een levensgrote mogelijkheid op. Rowan Weenink werd op rechts vrij gespeeld waarna hij zijn weg naar het doel van Rekken vond. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van Rekken waarna de bal in vrije positie voor de voeten van Thijs Gotink kwam. Thijs zijn inzet werd echter op miraculeuze wijze gekeerd door de doelman waardoor deze 100% kans geen doelpunt opleverde. Rekken werd in de 1e helft nauwelijks gevaarlijk en leverde enkel wat afstandsschoten van buiten de 16 meter waarbij Erix-doelman Tim Klein Tank niet handelend hoefde op te treden. Het leek er derhalve op dat beide ploegen met de brilstand de kleedkamer gingen opzoeken. Niets bleek minder waar. In de laatste minuut voor de pauze kreeg Erix nog een vrije trap. Deze werd binnen het 16-meter gebied aangenomen door Erix verdediger Wouter ten Have. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en werd op het moment van afdrukken, onreglementair onderuit gehaald: penalty. dit buitenkansje was wel besteedt aan Rowan Weenink: 1-0.

Na de pauze was het wederom Rekken dat de boventoon voerde. Na een kleine 5 minuten resulteerde dit in de eerste goede kans voor de gasten. Een voorzet van de zijkant werd door een middenvelder tot doelpunt gepromoveerd. Door slim uit de rug van een Erix-middenvelder te lopen kwam hij in vrije positie voor de goal: 1-1. Na deze goal bleef Rekken drukken en probeerde Erix via de omschakeling toe te slaan. Na knullig balverlies rond de 16-meter van Rekken was het echter Rekken dat er razendsnel uitkwam. Met een vlijmscherpe steekpass werd de spits in stelling gebracht die zijn snelheid optimaal benutte en oog in oog met Erix-doelman Tim Klein Tank niet faalde: 1-2. Erix rechtte haar rug en kwam weer beter in het spel. Erix kreeg meer balbezit en probeerde via de zijkanten kansen te creëren. Hierbij kwamen een aantal gevaarlijke voorzetten van Rowan Weenink uit voort die helaas niet zorgden voor serieuze doelpogingen. Een klein kwartier voor tijd was het middenvelder Rick ten Have die de Rekken-doelman ietwat ver voor zijn doel zag staan. Hij probeerde de doelman met een poging van een meter of 35 met zijn ‘mindere’ linkerbeen te verschalken. En dit lukte!! 2-2. Een prachtige goal op een prachtig moment. Erix geloofde meer en meer in de overwinning en de aanval werd nogmaals gezocht. Enkele minuten later kwam Rowan Weenink weer door op rechts en zijn voorzet bereikte Rick ten Have die helaas de paal raakte. Na dit moment golfde het spel wat op en neer waarbij de grootste kans voor de rechtsback van Rekken was. Zijn inzet ging echter voorlangs waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. Al met al een verdiend punt waarbij op te tekenen valt dat de beste kansen voor Erix waren. Volgende week zondag 10 november staat de thuiswedstrijd tegen SVBV op het programma.