29-9-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – GSV ’63 1 1-1 (0-0)

Matig Erix pakt punt tegen sterk GSV ’63

Erix is vanmiddag de competitie in de 5e klasse B matig begonnen. Tegen een sterk GSV ’63 mocht het uiteindelijk tevreden zijn met een punt. 1-1.

In het begin van de 1e helft was het GSV ’63 dat het initiatief pakte. Dit leidde in de 8e minuut tot een goede mogelijkheid voor de gasten uit Geesteren. Uit een counter werd GSV ’63 via de linkerkant gevaarlijk. De linksbuiten haalde hard met een diagonaal schot uit maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde bekwaam. Twee minuten later, in de 10e minuut, viel het eerste kansje voor Erix te noteren. Erix-aanvaller Pieter ten Have kwam in vrije schietpositie buiten de 16-meter maar de inzet van Pieter was niet hard genoeg waardoor de keeper van GSV ’63 vrij gemakkelijk redding kon brengen. Het was GSV ’63 dat in de 1e helft het betere van het spel had en in de 14e minuut leek het ook op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant leek een intikker voor de GSV ’63-spits maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht knap redding op een inzet van dichtbij. Erix was slordig in de passing en GSV ’63 gooide veel energie in de wedstrijd waardoor Erix niet in haar spel kwam. Erix werd slechts sporadisch gevaarlijk zoals in de 25e minuut. Na een combinatie met Rick ten Have kwam Twan Spekschoor in scoringspositie, echter de GSV ’63-doelman bracht redding. GSV ’63 was in de 1e helft de betere en de meest gevaarlijke ploeg en Erix mocht uiteindelijk tevreden zijn met de 0-0 ruststand. Erix bracht de 1e helft te weinig. Vooral in balbezit was het spel van Erix veel te matig en nam het te weinig initiatief.

Na rust kwam Erix wat beter in haar spel. In de 52e minuut werd Erix gevaarlijk via Rick ten Have. Rick zette de bal hard en laag voor echter Erix-spits Pieter ten Have kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. In de 54e minuut kwam GSV ’63 op dat moment terecht op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd knap binnengeschoten vanaf de zijkant van de 16-meter. Hierna ging Erix meer druk naar voren zetten en GSV ’63 werd meer teruggedrongen op eigen helft. Erix nam het initiatief meer in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 62e minuut kreeg Thijs Gotink een goede mogelijkheid. De GSV ’63-doelman verwerkte een lange pass van achteruit verkeerd en deze belandde voor de voeten van Thijs Gotink. Thijs probeerde door middel van een boogbal buiten de 16-meter te scoren echter werd Thijs zijn inzet voor de doellijn weggekopt. Hierbij was de GSV’63-doelman helemaal uit positie. In de 70e minuut viel dan de gelijkmaker voor Erix. Een voorzet vanaf links door Rick ten Have werd van dichtbij door Luuk Weenink binnengeschoten. 1-1. Erix probeerde vervolgens voor de winst te gaan en had in de slotfase ook het initiatief. Via Rowan Weenink en Rick ten Have werd het ook enkele keren gevaarlijk. Vooral Rick ten Have was in de 88e minuut dichtbij de winnende goal echter zijn inzet ging rakelings langs het GSV ’63-doel. Gezien het spelbeeld de gehele wedstrijd mocht Erix uiteindelijk het meest tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel. Als Erix dit seizoen om de titel mee wil spelen zal het in balbezit meer moeten brengen en zal er de volle 90 minuten strijd en passie moeten worden geleverd. Aanstaande zondag 6 oktober speelt Erix een uitwedstrijd in en tegen Haarlo.