28-1-2018: wedstrijdverslag Ulftse Boys 1 – Erix 1 2-0 (2-0)

Erix lijdt kansloze nederlaag in slechte wedstrijd

Erix heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Ulftse Boys: 2-0. De thuisploeg kwam op het slecht bespeelbare veld beter uit de voeten dan Erix.

In de beginfase trok Ulftse Boys het initiatief wat meer naar zich toe wat leidde tot een kans in de 11e minuut. Een cornerbal werd bij de 1e paal doorgekopt en de spits van Ulftse Boys kwam een teenlengte tekort om de bal bij de 2e paal binnen te werken. Ook hierna bleef Ulftse Boys de betere ploeg en Erix kon hier helaas niets tegenover zetten. In de 20e minuut kwam Ulftse Boys dan ook verdiend op voorspong. Een schot vanaf de 16-meter werd door een Erix-verdediger iets van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank op het verkeerde been stond en de bal in de benedenhoek verdween. 1-0. Niet veel later, in de 28e minuut, glipte de snelle rechtsbuiten van Ulftse Boys langs zijn directe tegenstander en schoot vanaf de zijkant 16-meter net over het Erix-doel. Op deze rechtsbuiten kon de Erix-defensie maar moeilijk grip krijgen en was dan ook bij veel gevaarlijke situaties voor het Erix-doel betrokken. Niet veel later, in de 30e minuut, brak deze rechtsbuiten wederom door op de rechterkant en zijn voorzet werd van dichtbij binnengewerkt in het Erix-doel. 2-0. Het eerste daadwerkelijke gevaar aan Erix-zijde viel te noteren in de 34e minuut. Rick ten Have sneed vanaf de rechterkant naar binnen maar zijn schot met links vanaf de 16-meter ging over het doel van Ulftse Boys. Erix probeerde het wel in de 1e helft maar had veel moeite om op het slechte veld elkaar te vinden en daardoor gevaar te kunnen stichten. Ulftse Boys combineerde in de 1e helft sneller en beter waardoor Erix er in feite niet aan te pas kwam. De ruststand was 2-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Ulftse Boys was de betere ploeg en leek in de 52e minuut de wedstrijd definitief te beslissen. Een afstandsschot werd door Erix-doelman Tim Klein Tank losgelaten en de bal werd van dichtbij binnengeschoten maar dit gebeurde in buitenspelpositie waardoor Erix in de wedstrijd bleef. Ondanks het slechte spel probeerde Erix zich wel terug te knokken in de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede kans op de aansluitingstreffer in de 69e minuut via Rob van Ittersum. Rob sneed vanaf de rechterkant naar binnen en zijn schot ging rakelings voorlangs. Hierna kreeg Ulftse Boys meer ruimte omdat Erix meer naar voren ging spelen. Dit leidde nog tot een goede kans voor de linksbuiten van Ulftse Boys in de 72e minuut maar zijn schot ging net voorlangs het Erix-doel. Hierna gebeurde er weinig opwindends meer waardoor de 2-0 nederlaag een feit werd. Aanstaande zondag 4 februari speelt Erix thuis tegen Sp.Rekken. Hopelijk worden de punten dan in Lievelde gehouden.