27-5-2018: wedstrijdverslag Erix 1 – Reünie 1 4-0 (4-0)

Effectief Erix sluit het seizoen goed af door ruime overwinning tegen kampioen Reünie.

Erix heeft vandaag op “kermiszondag” het seizoen goed afgesloten door een ruime overwinning te behalen tegen kampioen Reünie.

In deze lunchwedstrijd (de wedstrijd begon al om 12.00 uur in verband met de Lieveldse kermis) begon Erix goed aan de wedstrijd en kwam al in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong. Rick ten Have schoot een vrije trap net buiten de 16-meter langs de Reünie-muur in de korte hoek. Een minuut later, in de 8e minuut, had het ook zo maar weer gelijk kunnen staan. Erix-doelman Tim Klein Tank verwerkte een cornerbal niet goed en de bal belandde voor de voeten van een Reünie-speler die de bal in kansrijke positie overschoot. In de 9e minuut viel er wederom een goede kans voor Reünie te noteren. Een voorzet werd van dichtbij net naast geschoten. In de 13e minuut schakelde  Erix prima om en via goed doorzetten van Nordin Stevens belandde de bal bij Rick ten Have. Rick legde de bal keurig breed op de mee opgekomen Rowan Weenink en Rowan rondde alleen voor de Reünie-keeper beheerst af. 2-0. Reünie ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer en Erix probeerde via scherpe counters eruit te komen. In de 27e minuut kreeg Reünie een prima mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een lopje over Erix-doelman Tim Klein Tank belandde vervolgens via het hoofd van Erix-verdediger Rik Wassink op de lat. Een minuut later, in de 28e minuut, was er een misverstand tussen Erix-doelman Tim Klein Tank en Erix-verdediger Rik Wassink maar ook hiervan wist Reünie niet te profiteren. In de 29e minuut viel het doelpunt dan wel aan de andere kant. Nick Berentsen bracht met een goede pass Pieter ten Have alleen voor de Reünie-doelman en Pieter frommelde vervolgens de bal voorbij de doelman. 3-0. Reünie gaf zich nog niet gewonnen en probeerde in de wedstrijd terug te komen. In de 31e minuut lukte dat bijna maar de bal werd van de Erix-doellijn gehaald door Rik Wassink. In de 35e minuut kreeg Rick ten Have een grote kans op de 4-0. Via een goede pass van Pieter ten Have kwam Rick alleen voor de doelman te staan maar Rick zijn inzet werd gekeerd. In de 37e minuut viel dan de 4-0. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door een Reünie-verdediger dusdanig verkeerd geraakt dat deze via een boogbal over de doelman in het doel verdween. Reünie was de 1e helft dreigend maar scoorde niet terwijl Erix in de 1e helft bijzonder effectief was. De ruststand was 4-0 in het voordeel van Erix.

Na rust probeerde Reünie het nog wel en kreeg in de 55e minuut een mogelijkheid om enigsinds weer in de wedstrijd te komen. De scheidsrechter kende Reünie een strafschop toe en deze werd gekeerd door Erix-doelman Tim Klein Tank. Hiermee was het verzet van Reünie gebroken en Erix kreeg kansen om de scoren verder op te voeren. In de 60e minuut legde Rob van Ittersum de bal breed op de mee opgekomen Rowan Weenink. In kansrijke positie schoot Rowan te wild naast. Een minuut later, in de 61e minuut, kreeg Pieter ten Have een goede mogelijkheid. Echter treuzelde Pieter te lang met de bal waardoor een verdediger van Reünie op tijd kon ingrijpen. Het werd een open wedstrijd waarin Reünie ook nog kansen kreeg op de eretreffer zoals in de 68e minuut (kopbal van dichtbij net naast) en in de 83e minuut (een schot in de lange hoek werd prima gered door Erix-doelman Tim Klein Tank). En in de 88e minuut haalde Erix-verdediger Rik Wassink nog een hard ingeschoten inzet van de lijn met zijn hoofd. De bal wilde er voor Reünie simpelweg niet in. Einstand 4-0 en hiermee heeft Erix het seizoen prima afgesloten met een 9e plaats in de 4e klasse C. Hiermee is de doelstelling rechtstreekse handhaving ruimschoots behaald. Een compliment voor de technische staf en de spelers is hierbij wel op zijn plaats. Erix kan gaan genieten van een welverdiende kermis.

Tot slot ook nog een dankwoord richting de supporters die Erix in zowel de thuis- als de uitwedstrijden altijd trouw hebben gesteund. We hopen jullie volgend seizoen weer mogen te begroeten.