27-10-2019: wedstrijdverslag Lochuizen 1 – Erix 1 1-6 (0-1)

Erix behaalt ruime overwinning in Lochuizen en wint aan zelfvertrouwen

Erix heeft vanmiddag een ruime overwinning behaalt in en tegen Lochuizen. Het werd vanmiddag 1-6 waarbij de overwinning vooral in het laatste gedeelte van de 2e helft tot stand kwam.

In de beginfase was het meteen duidelijk hoe de wedstrijd zich zou voltrekken. Erix was de ploeg die het spel moest maken en Lochuizen probeerde met behulp van lange ballen van achteruit en via omschakelmomenten gevaar te stichten voor het Erix-doel. In de beginfase, in de 12e minuut, leverde dit een kansje op voor de thuisploeg. Een afstandsschot werd door Erix-doelman Tim Klein Tank uit de bovenhoek geslagen. Maar het was Erix dat het betere van het spel had in de 1e helft. Dit resulteerde in de 16e minuut bijna in de openingstreffer voor Erix. Een goed opgezette aanval vanaf de linkerkant leidde ertoe dat Cas Ekelhof een goede voorzet afleverde die door Luuk Weenink recht in de handen werd gekopt van de Lochuizen-doelman. Diezelfde Luuk Weenink was in de 27e minuut wederom dichtbij een treffer. Echter zijn schot was niet hard genoeg om de Lochuizen-doelman in verlegenheid te brengen. In de 32e minuut kwam Erix dan eindelijk op voorsprong. Een cornerbal van Rick ten Have belandde bij de 1e paal en deze werd door de Lochuizen-doelman verkeerd beoordeeld en hij werkte de bal in eigen doel. 0-1. Erix probeerde hierna snel orde op zaken te stellen en dit leidde in de 37e minuut bijna tot de 0-2. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van Cas Ekelhof werd door Thijs Gotink rakelings naast gekopt. Thijs kon zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen waardoor deze kans verloren ging. Ondanks de voorsprong diende Erix alert te zijn op de omschakelmomenten en standaardsituaties van Lochuizen. In de 42e minuut leidde zo’n standaardsituatie tot een goede kopkans voor Lochuizen. Een vrije trap vanaf de zijkant werd in vrijstaande positie recht in de handen Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt. Erix ging rusten met een 0-1 voorsprong en hiermee bleven de gastheren in de wedstrijd.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Erix had het initiatief en kreeg vlak na rust, in de 50e minuut, een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Thijs Gotink stuurde met een prima pass Rowan Weenink op de rechterkant de diepte in. Rowan legde vervolgens vanaf de achterlijn keurig terug op Luuk Weenink die de hoek voor het uitzoeken had. Echter schoot Luuk de bal tegen het scheenbeen van een Lochuizen-verdediger waardoor het geen 0-2 werd. Lochuizen bleef in de wedstrijd en kwam in de 52e minuut geheel tegen de verwachting in op gelijke hoogte. Op het middenveld werd er door Erix niet goed doorgedekt waardoor een middenvelder van Lochuizen teveel ruimte kreeg en deze haalde vanaf ongeveer 20 meter uit met een afstandsschot die door Erix-doelman Tim Klein Tank niet goed werd verwerkt. Tim liet de bal los en werkte deze in eigen doel. 1-1. Lochuizen kreeg meer zelfvertrouwen door dit doelpunt en Erix had het na de 1-1 even moeilijk met de strijdlust van Lochuizen. Lochuizen kwam wat meer op de helft van Erix te spelen zonder hierbij echte groten kans te krijgen. Maar toch was het Erix dat wederom op voorsprong kwam. In de 67e minuut zorgde Toon Klein Avink met een prachtig afstandsschot in de lange hoek voor de 1-2 voorsprong. Hiermee was het moedige verzet van Lochuizen gebroken en niet veel later, in de 71e minuut, zorgde Luuk Weenink voor de beslissing in de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Rowan Weenink vanaf de rechterkant. 1-3. Een minuut later, in de 72e minuut, zorgde Rowan zelf voor de 1-4 met een prachtig schot vanaf de 16-meter. Erix ging op jacht naar meer doelpunten en scoorde nog in de 83e minuut (cornerbal binnengekopt door Luuk Weenink) en in de 86e minuut (diagonaal schot van de punt 16-meter door Rowan Weenink). Eindstand 1-6.

Erix heeft vanmiddag wat aan zelfvertrouwen gewonnen door eens een keer ruim te winnen. De meeste doelpunten vielen uit combinaties vooraf en dit betekent dat er meer voetbal in de ploeg komt. Aanstaande zondag 3 november speelt Erix thuis tegen koploper Sp. Rekken.