26-1-2020: wedstrijdverslag Wolfersveen 1 – Erix 1 1-0 (1-0)

Erix komt niet goed uit de winterstop en lijdt nederlaag tegen Wolfersveen.

Erix heeft zich vanmiddag een slechte dienst bewezen door te verliezen van Wolfersveen. 1-0. Op een hobbelig veld wist Erix weinig te creëren. Erix begon matig aan de wedstrijd. Het was Wolfersveen wat ietwat feller in de duels was en wat vaker voor het Erix-doel verscheen. In de 21e minuut werd de bal door de rechtsbuiten van Wolfersveen hard en laag voorgezet maar de spits van Wolfersveen miste de bal voor het Erix-doel waardoor het 0-0 bleef. In de 24e minuut deed Erix eindelijk wat terug. Rowan Weenink werd aan de rechterkant door Rob van Ittersum de diepte ingestuurd en Rowan haalde uit met een diagonaal schot waarbij de Wolfserveen-doelman met zijn benen redding bracht. Het was eigenlijk Wolfserveen wat de betere mogelijkheden kreeg. In de 37e minuut werd de bal rakelings langs het Erix-doel gekopt na een voorzet vanaf de linkerkant. Erix wist hier helaas weinig tegenover te zetten. Het spel was slordig mede ook door het hobbelige veld en er was regelmatig irritatie onderling en ook richting de scheidsrechter. Deze zaken kwamen het spel echter niet ten goede. Op slag van rust kreeg Wolfersveen een vrije trap rond de middenlijn. Deze werd ingebracht in het 16-meter gebied van Erix. De bal bleef wat hangen in de 16-meter en hierop werd niet adequaat gereageerd door de Erix-defensie. De bal werd van dichtbij binnengeschoten. 1-0. Direct hierna floot de scheidsrechter voor rust. Een vervelend moment om de rust mee in te gaan.

Na rust was de eerst de beste mogelijkheid voor Wolfersveen. In de 50e minuut werd een vrije trap vanaf de rechterkant in vrije positie naast gekopt. In de 58e minuut leek Wolfersveen op 2-0 te komen maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hands. In de 61e minuut reclameerde Wolfersveen tevergeefs voor een penalty nadat Erix-doelman Tim Klein Tank een overtreding zou hebben begaan op de spits van Wolfersveen. De scheidsrechter wuifde dit moment weg en Erix ontsnapte aan een grotere achterstand. Het spelbeeld van Erix was tot op dat moment nagenoeg hetzelfde als in de 1e helft. Veel foutieve passes en irritaties richting de arbitrage. Vanaf halverwege de 2e helft beperkte Wolfersveen zich steeds meer tot verdedigen en was het Erix die het meeste balbezit had. Vanaf dat moment werd Erix ook gevaarlijker. In de 67e minuut bracht de Wolfersveen-doelman knap redding op een afstandsschot van Rick ten Have net buiten de 16-meter. De bal werd net onder de lat overggetikt. En in de 74e minuut leek een cornerbal van diezelfde Rick ten Have achter de doellijn te worden weggewerkt. De scheidsrechter gaf echter geen doelpunt voor Erix. In de 75e minuut bracht Rick ten Have de bal vanaf de linkerkant goed voor het Wolfersveen-doel. De instormende Twan Spekschoor schoot de bal van dichtbij over. Doordat Erix meer druk naar voren ging zetten diende men alert te zijn bij omschakelmomenten van Wolfersveen. In de 83e minuut was er zo’n omschakelmoment. De spits van Wolfersveen ging alleen op Erix-doelman Tim Klein af maar Tim bracht redding in deze situatie. Erix ging steeds meer de bal hoog in de pot gooien maar helaas zonder resultaat. Eindstand 1-0. Gezien de stand op de ranglijst en het vertoonde spel tot dusver lijkt Erix een bescheiden rol te gaan spelen dit seizoen in de 5e klasse B. Aanstaande zondag 2 februari zijn de mannen van trainer Mick Hermsen vrij.