25-9-2016: wedstrijdverslag MEC 1 – Erix 1 1-2 (0-1)

Erix behaalt zwaarbevochten overwinning in ondertal

Erix heeft vanmiddag in Miste bij MEC 3 hele belangrijke punten gepakt. In een wedstrijd waarbij Erix in de tweede helft grotendeels met een man minder speelde, werd de overwinning verrassend over de streep getrokken.

MEC maakte van de 1e minuut duidelijk dat het vanmiddag de 3 punten in eigen huis wilde behouden. Erix werd flink onder druk gezet en dit resulteerde al in de 6e minuut in een uitstekende kans voor MEC. Na balverlies op het middenveld moest Erix-doelman Tim Klein Tank redding brengen op een schot van een MEC-middenvelder. In de rebound werd de bal hard voorlangs geschoten. In de 11e minuut kreeg MEC wederom een goede scoringsmogelijkheid. De rechtsbuiten van MEC omzeilde de buitenspelval en alleen voor de Erix-doelman schoot hij de bal hard voorlangs. Een minuut later was het wel raak maar dan aan de andere kant. Erix zette een goede aanval op en de bal belandde aan de linkerkant bij Rick ten Have. Zijn voorzet werd door de MEC-verdediger in eigen doel gewerkt. 0-1. Een enorme meevaller voor Erix. Hierna werd de dadendrang van MEC wat minder, wellicht ook mede door het warme weer. Erix kwam wat meer van eigen helft af en MEC was in deze fase wat minder gevaarlijk voor het Erix-doel. Erix ging de rust in met een 0-1 voorsprong.

Direct na rust probeerde MEC gelijk orde op zaken te stellen. Net als in de 1e helft trok MEC fel ten aanval en dit resulteerde in de 52e minuut in een goede kans voor MEC. Echter werd deze aanval waarbij 3 MEC aanvallers tegenover 2 Erix-verdedigers stonden, niet goed uitgespeeld. In de 54e minuut was het bijna gelijk toen een cornerbal van MEC die door iedereen werd gemist net voorlangs het Erix-doel ging. Erix kwam bijna niet meer onder de druk van MEC uit en in de 57e minuut kreeg MEC de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Erix-verdediger Sven Klein Avink trok in de 16 meter een MEC-aanvaller onderuit en het resultaat was een strafschop tegen en een direct rode kaart voor Sven. De penalty was terecht maar de rode kaart was zwaar gestraft. MEC benutte de strafschop (1-1) en Erix moest verder met een man minder op het veld. Erix trok zich verder terug op eigen helft en liet het initiatief logischerwijs aan MEC. Erix loerde hierbij op de counter en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit zoals in de 67e minuut. Rick ten Have kon net niet bij een voorzet vanaf  de rechterkant van Twan Spekschoor. Niet veel later, in de 72e minuut, kreeg wederom Rick ten Have een goede schietkans. Zijn schot ging echter naast. MEC drong in deze fase wel aan maar echt gevaarlijk zoals in het begin van de 2e helft werd men niet meer. Erix ging in deze fase voor een punt maar kwam geheel verrassend op voorsprong. In de 86e minuut maakte Erix-invaller Pieter ten Have een goede actie vanaf de linkerkant. Hij trok naar binnen en schoot vanaf de 16-meter de bal keihard op de paal. De rebound werd vervolgens strak ingeschoten door Twan Spekschoor. 1-2. MEC zette hierna alles op alles om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Vlak voor het einde kreeg een speler van MEC ook een rode kaart wegens commentaar op de leiding. Erix kroop in blessuretijd tweemaal door het oog van de naald doordat MEC twee goede kansen onbenut liet. Een kopkans en een vrije trap die hard op de paal belandde. Na ruim 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde en de verrassende 3 punten waren binnen. Soms krijg je meer dan waar je rekening mee houdt en dit was zo’n wedstrijd.

Erix heeft wederom vanmiddag laten zien dat je met keihard werken een prima resultaat kunt behalen. Er werd voor iedere meter geknokt en dat ook nog geruime tijd met een man minder. Aankomende zondag 2 oktober staat in Vragender de streekderby tegen KSV op het programma. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.