25-3-2018: wedstrijdverslag Erix 1 – G.W.V.V. 1 0-0 (0-0)

Erix komt onderin niet weg na verdiend gelijkspel tegen nummer 2 G.W.V.V..

Een hardwerkend Erix heeft vanmiddag een verdiend punt gehaald tegen de nummer 2 van de 4e klasse C, G.W.V.V..

Erix begon redelijk goed aan de wedstrijd wat leidde tot kansjes voor Nick Berentsen in de 5e minuut (schot net naast) en in de 11e minuut (voorzet van Rowan vanaf rechts kon net niet worden binnengewerkt). In de 13e minuut kreeg G.W.V.V. op 20 meter van het Erix-doel een vrije trap. Deze werd keurig gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Hierna zakte Erix wat terug en ontspon zich een wedstrijd waarbij bij beide ploegen het aan inzet niet ontbrak maar wel aan een nauwkeurige eindpass om kansen te scheppen. In de 34e minuut kopte Twan Spekschoor een vrije trap vanaf de zijkanten net naast. De grootste opwinding onstond in de 42e minuut waarbij Nick Berentsen ontsnapte aan een rode kaart na een vermeende slaande beweging richting de tegenstander. De scheidsrechter was dit ontgaan en Nick kreeg hiervoor de gele kaart op advies van de grensrechter. Nadat de gemoederen waren gekalmeerd gingen beide ploegen de rust in met 0-0.

De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde. Beide ploegen werkten hard maar kansen werden er niet of nauwelijk gecreërd. In de 52e minuut sneed Rick ten Have vanaf links goed naar binnen maar zijn schot ging ver naast het doel van G.W.V.V.. In de 59e minuut kregen de gasten uit Varsselder een goede mogelijkheid om de score te openen. De bal werd schuin voor het Erix-doel net voorlangs geschoten. Erix ging hierna veelvuldig de lange bal hanteren maar deze bereikten niet of nauwelijks een medespeler waardoor het initiatief meer bij de gasten kwam te liggen. Erix probeerde via de counter gevaar te stichten en dit had in de 71e minuut bijna succes. Wouter ten Have stoomde op vanaf links en zijn voorzet werd voor het G.W.V.V.-doel op een teenlengte gemist door Nick Berentsen. Zoals eerder vermeld kwam in het laatste gedeelte van de wedstrijd het initiatief meer bij de gasten te liggen zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De grootste kans in de wedstrijd was in de 90e minuut voor Erix-invaller Pieter ten Have. Pieter kon een lange pass van achteruit van Rick ten Have net niet tot doelpunt verlengen waardoor de stand 0-0 bleef. Een terechte eindstand.

Erix heeft vanmiddag strijd geleverd en is hiervoor beloond met een punt. Desondanks blijft de blik naar beneden gericht want concurrent KSV heeft vanmiddag 3 punten gepakt . Tegen KSV moet nog 2 keer worden gespeeld dus dat beloofd nog wat. Aanstaande zaterdag 31 maart (Paaszaterdag) speelt Erix uit tegen S.V. Dinxperlo. Aanvang: 19.00 uur.