Laatste nieuws

24-2-2019: wedstrijdverslag De Tubanters 1897 1 – Erix 1 5-1 (0-0)

Erix lijdt kansloze nederlaag tegen kwalitatief veel sterker De Tubanters 1897

Erix heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden tegen een met name na rust veel sterker De Tubanters 1897, 5-1. De overwinning was dan ook verdiend voor de ploeg uit Enschede.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd al werd het al snel duidelijk dat  De Tubanters 1897 de betere ploeg was en het meeste balbezit had. Erix moest het hebben van omschakelmomenten en produceerde in de beginfase twee afstandsschoten via Rick ten Have die echter een gemakkelijke prooi vormden voor de keeper van De Tubanters. De Tubanters drong steeds meer aan en Erix beperkte zich tot verdedigen. In de 17e minuut kreeg De Tubanters de eerste goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf rechts werd op het allerlaatste moment tot corner verwerkt door Erix-verdediger Harm Spekschoor. Een minuut later, in de 18e minuut, was er wederom een grote kans voor de ploeg uit Enschede. Erix-doelman Tim Klein Tank redde knap op een kopbal van dichtbij. Erix moest in deze fase vol aan de bak om de De Tubanters van scoren af te houden. In de 23e minuut ging een schot vanaf de 16-meter rakelings langs het Erix-doel. Erix kwam er sporadisch uit zoals in de 29e minuut. Rick ten Have sneed vanaf de linkerkant naar binnen en zijn schot verdween in de benedenhoek maar de keeper wist redding te brengen. In deze fase drong De Tubanters wat minder aan en Erix kwam iets meer in balbezit. In de 42e minuut leek Erix zelfs op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant van Rick ten Have kon van dichtbij niet worden binnengekopt door Twan Spekschoor. Twan kon de bal niet naar beneden koppen waardoor deze van dichtbij over het doel verdween. Een voorsprong voor Erix zou niet verdiend zijn geweest maar zou wel een mooie opsteker zijn. Op slag van rust, in de 44e minuut, kreeg Erix wederom een goede mogelijkheid. Een vrije trap op de rand van de 16-meter werd rakelings over de kruising geschoten door Wouter ten Have. Beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na rust kwam De Tubanters sterk uit de kleedkamer en in de 46e minuut kroop Erix door het oog van de naald doordat een inzet van dichtbij op de paal werd geschoten en waarbij Tim vervolgens redding kon brengen. De Tubanters schakelden na rust een tandje bij en dit leidde in de 50e minuut tot een verdiende 1-0 voorsprong. Een afstandsschot buiten de 16-meter werd dermate van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank kansloos was. Hierbij werd de speler die die dit schot produceerde geen strobreed in de weg gelegd. In de 52e minuut viel de 2-0 door middel van een schot in de lange hoek waarbij Erix-doelman Tim Klein Tank wederom kansloos was. De Tubanters was in deze fase oppermachtig en Erix kwam er niet meer aan te pas. De Tubanters was technisch sterker en Erix moest er voor waken om in deze fase niet onder de voet te worden gelopen. In de 56e minuut schoot Rick ten Have nog een vrije trap op de paal. Maar helaas was het geluk niet aan de zijde van Erix. De Tubanters combineerde bekwaam en snel op het middenveld en in de 68e minuut viel dan ook de beslissing in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap over Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt. 3-0. Bij Erix was het geloof weg en de Tubanters liepen uit naar 4-0 (74e minuut; voorzet vanaf rechts die van dichtbij eenvoudig werd binnengeschoten) en 5-0 (79e minuut; schot vanaf de 16-meter die keurig in de benedenhoek werd geschoten). In de 85e minuut werd de score voor Erix iets dragelijker door een eigen doelpunt van De Tubanters na een misverstand tussen de verdediger en de doelman waarbij de bal over de eigen doelman werd gekopt in het lege doel. Eindstand 5-1. Erix kwam vanmiddag simpelweg kwaliteit tekort tegen een technisch vaardige tegenstander die niet voor niets op de 2e plek staan in de 4e klasse B. Komend weekend is er geen wedstrijd in verband met Carnaval en op zondag 10 maart staat de uitwedstrijd tegen Buurse op het programma.