Laatste nieuws

23-4-2017: wedstrijdverslag Erix 1 – Rekken 1 3-1 (2-0)

Erix speelt zich definitief veilig door eenvoudige zege op Rekken

Erix is ook volgend seizoen 4e klasser. Door een 3-1 zege op Rekken vanmiddag heeft Erix zich definitief veilig gespeeld.

Erix begon zeer goed aan de wedstrijd wat meteen al resulteerde in een 1-0 voorsprong in de 3e minuut. Een cornerbal van Rick ten Have werd prima binnengekopt door Twan Spekschoor. Deze voorsprong gaf Erix het nodige zelfvertrouwen want ook na de 1-0 voorsprong bleef Erix de betere ploeg. In de 13e minuut had het ook zomaar 2-0 kunnen staan. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van Erix-spits Thijs Gotink. Thijs  raakte de bal echter niet goed waardoor deze een eenvoudige prooi werd voor de Rekken-doelman. Erix was in de beginfase de betere ploeg en Rekken kon daar eenvoudigweg weinig tegenover zetten. Het eerste wapenfeit van Rekken was in de 19e minuut door een afstandsschot dat over het Erix-doel verdween. In de 26e minuut was er wederom een grote kans voor Erix. Thijs Gotink schoot de bal vanaf de 16-meter hard in. De keeper blokte de bal en in de rebound kon Rowan Weenink de bal helaas niet binnenschieten. In de omschakeling hierna werd Rekken voor de eerste keer echt gevaarlijk. De bal belandde bij de Rekken-spits  die probeerde de bal over de ver voor zijn doel staande Erix-doelman Tim Klein Tank te schieten. Deze doelpoging mislukte. In deze fase golfde het spel op en neer en Rekken beet wat meer van zich af. In de 32e minuut kreeg Rekken de mogelijkheid op de gelijkmaker. Van dichtbij werd de bal hard tegen Erix-doelman Tim Klein Tank aangeschoten. Dit keer was het geluk aan Erix-zijde. Op slag van rust, in de 45e minuut, sloeg Erix-onverbiddelijk toe. Rowan Weenink kreeg vrije doortocht richting de Rekken-doelman en alleen voor de keeper rondde Rowan beheerst af. 2-0. Een zeer welkome opsteker zo vlak voor rust.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer en zette Rekken gelijk onder druk. Dit resulteerde in de 48e minuut in een overtreding binnen de 16-meter op Rick ten Have. De scheidsrechter twijfelde geen moment en kende terecht een penalty toe. Deze penalty werd beheerst binnengeschoten door Rowan Weenink. Hiermee was de wedstrijd in feite gespeeld. In plaats van de bal rustig naar elkaar toe te spelen ging Erix steeds slordiger en onrustiger voetballen. De spitsen werden niet of nauwelijks meer bereikt waardoor Erix nagenoeg geen kansen meer kreeg. Rekken probeerde het wel maar ook bij Rekken ontbrak de overtuiging om Erix nog in verlegenheid te brengen. In de 83e minuut werd het dan toch nog 3-1. Een pass van achteruit werd door de Rekken-spits verlengd en deze belandde pardoes in het Erix-doel. De Erix-defensie reageerde hierop niet alert. Na wat blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is handhaving in de 4e klasse een feit.

Een knappe prestatie van de spelersgroep onder leiding van trainer Bjorn Zweerink en assistent-trainer Eric Ressing. Een felicitatie is hier wel op zijn plaats. Handhaving zonder nacompetitie is boven verwachting.

Volgende week zondag 30 april speelt Erix een uitwedstrijd bij de aanstaande kampioen AD ’69 in Aalten. AD kan tegen Erix kampioen worden.