22-9-2018: wedstrijdverslag FC Eibergen 1 – Erix 1 1-1 (1-1)

Gehavend Erix pakt gelukkig punt bij FC Eibergen na spannende slotfase.

Erix heeft vanavond bij FC Eibergen een punt gepakt. Hierbij kwam Erix in de slotfase enkele malen goed weg en was het aan Erix-doelman Tim Klein Tank te danken dat Erix niet met lege handen achterbleef.

De wedstrijd werd op zaterdagavond gespeeld in verband met de kermis in Eibergen. In de openingsfase van de 1e helft nam FC Eibergen het initiatief in handen en Erix werd hierbij teruggedrongen. Erix, die enkele vaste basisspelers door blessures moest missen, beperkte zich in de beginfase tot verdedigen. In de 3e minuut moest Erix-doelman Tim Klein Tank al redding brengen bij een afstandsschot. Erix moest het hebben van omschakelmomenten en in de 10e minuut kwam zo’n moment voor Erix. Rick ten Have brak door op de linkerflank en zette de bal hard en laag voor. Echter was er niemand van Erix meegelopen om de bal binnen te werken. Het was duidelijk dat Erix het van dit soort momenten moest hebben. De eerste de beste kans voor FC Eibergen was in de 20e minuut. Na een combinatie op het middenveld kwam de opkomende middenvelder van FC Eibergen in goede schietpositie maar zijn schot ging rakelings langs het Erix-doel. In de 22e minuut kwam Erix bijna op voorsprong. Een cornerbal werd ingekopt door Luuk Weenink, echter zijn inzet werd door een FC Eibergen-verdediger van de doellijn gehaald. In de 23e minuut kwam FC Eibergen op een 1-0 voorsprong. Hierbij ging een slechte spelhervatting van Erix-doelman Tim Klein Tank aan vooraf. Een lange pass van Tim werd door FC Eibergen op het middenveld onderschept en door middel van een nauwkeurige dieptepass kon de spits van FC Eibergen alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank afgaan en deze rondde beheerst af. Erix leek een zeer moeilijke avond tegemoet te gaan maar Erix kwam verrassend sterk terug. In de 25e minuut werd door FC Eibergen balverlies geleden op het middenveld. Rick ten Have veroverde de bal goed en stuurde Twan Spekschoor met een prima pass de diepte in. Twan legde de bal keurig breed op de meegelopen Harm Spekschoor die beheerst een binnenschoot. 1-1. Een aanval uit het boekje. Hierna kwam de wedstrijd wat meer tot leven en in de 27e minuut moest Erix-doelman Tim Klein Tank redding brengen nadat een speler van FC Eibergen, na een prima steekpass, alleen voor Tim verscheen. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd zonder dat hierbij een van beide ploegen echt gevaarlijk werd. In de slotminuut van de 1e helft moest Erix-doelman Tim Klein Tank wederom aan de bak nadat een speler van FC Eibergen vrij voor hem opdook. Tim redde wederom bekwaam. De ruststand was 1-1.

Na de rust kwam Erix goed uit de kleedkamer en kwam er een aantal keren goed uit zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Hierbij was de eindpass steeds net weer niet nauwkeurig genoeg aan Erix-zijde. Het eerste gevaar viel pas te noteren in de 71e minuut. Erix-doelman Tim Klein Tank moest redding brengen na een harde, lage schuiver in de benedenhoek. Hierbij ging geknoei vooraf in de Erix-defensie. In de 79e minuut leek FC Eibergen wederom op voorsprong te komen. De bal werd teruggelegd zo rond de strafschopstip en deze werd hard en laag binnengeschoten. Erix-doelman Tim Klein Tank verrichte een wereldredding door deze inzet klemvast te pakken. In de slotfase van de wedstrijd vloeiden de krachten weg bij Erix en moest Erix zich beperken tot het verdedigen van het ene punt. Hierbij kwam Erix enkele keren goed weg zoals in de 83e minuut. Een speler van FC Eibergen brak door op de rechterkant en kwam alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af. Echter raakte deze FC Eibergen-speler de bal dusdanig verkeerd dat deze ver naast het Erix-doel verdween. Door enkele blessurebehandelingen (o.a. van Jorn Vos en Luuk Weenink) trok de scheidsrechter veel blessuretijd bij. Teveel naar de mening van de trouw meegekomen Erix-supporters. Maar desondanks kwam het punt niet meer in gevaar. Eindstand 1-1.

Erix heeft vanmiddag een prima resultaat behaald bij FC Eibergen en hierbij mag vermeld worden dat de vervangers van de geblesseerde basisspelers zich prima staande hebben gehouden. Aanstaande zondag 30 september speelt Erix thuis tegen Sp.Rekken.