Laatste nieuws

21-5-2023: wedstrijdverslag Meddo 1 – Erix 1 2-3 (1-2)

Erix wint in laatste wedstrijd van het seizoen van Meddo en kan zich opmaken voor wedstrijden om handhaving in de 4e klasse

In de laatste wedstrijd van het seizoen was het al zeker dat Erix was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving in de 4e klasse. Van belang was wel dat Erix de huidige positie op de ranglijst, plaats 8, bleef behouden want dat betekent dat men de eerste ronde van de nacompetitie vrij is geloot.

De openingsfase tegen het al gedegradeerde Meddo was gelijkopgaand en in de 16e minuut viel het eerste kansje te noteren. De spits van Meddo werd de diepte in gestuurd en zijn schot werd gepakt door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 17e minuut was het Erix dat op voorsprong kwam. De bal werd door Duke Gralike teruggelegd op de 16 meter waar Toon Klein Avink met een bekeken schot in de hoek beheerst raakschoot. 0-1. In de 29e minuut leek Erix de score te verdubbelen. Een voorzet vanaf de rechterkant door Juup te Woerd werd door broer Viggo maar net naast gekopt. In de 30e minuut viel de gelijkmaker. Een prima voorzet vanaf de linkerkant werd op waarde geschat door de Meddo-spits die prima raak kopte. 1-1. Lang kon Meddo niet genieten van deze gelijkmaker wat in de 31e minuut schoot Twan Spekschoor van dichtbij raak na goed voorbereidend werk van Rick te Have. 1-2. In de 38e minuut kon Nick Stinissen een voorzet vanaf de linkerkant van de goed spelende Rick ten Have niet binnenwerken. Erix speelde voor rust een redelijke goede wedstrijd. De ruststand was 1-2 in het voordeel van Erix.

Na rust, in de 54e minuut, strafte Duke Gralike slecht uitverdedigen van Meddo goed af. Duke reageerde alert op de foutieve pass en alleen voor de Meddo-keeper maakt hij geen fout. 1-3. Vlak daarna in de 56e minuut was er wederom gevaar van Erix-zijde. Een goede voorzet van Rick ten Have werd door Twan Spekschoor rakelings naast gekopt. In plaats van zelf de vierde treffer te maken scoorde Meddo in de 58e minuut uit het niets de aansluitingstreffer. 2-3. Hierna ging Meddo op jacht naar de gelijkmaker maar tot echte grote kansen leidde dit niet. In de slotfase ging Meddo de lange bal hanteren en dit leidde in blessuretijd tot een goede kans maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht redding bij dit schot uit draai van dichtbij. Eindstand 2-3.

Zoals al eerder vermeld is Erix de eerste ronde van de nacompetitie vrijgeloot. Wie de tegenstander wordt is op dit moment nog niet te zeggen. Zodra dit bekend is, wordt dit uiteraard direct gecommuniceerd.