20-10-2019: wedstrijdverslag E.G.V.V. 1 – Erix 1 3-2 (1-2)

Erix verliest bij E.G.V.V.

Erix wist afgelopen zondag de wedstrijd tegen E.G.V.V. uit Gelselaar niet te winnen. Net als afgelopen week was het begin van de wedstrijd hoopvol. Erix begon energiek aan de wedstrijd wat na een paar minuten al resulteerde in een 0-1 voorsprong. Een crosspass werd door Thijs Gotinck goed aangenomen. Hij kon zelf afronden maar koos ervoor om breed te passen op Rowan Weenink die de bal eenvoudig in de hoek schoof. Direct na de aftrap veroverde Erix de bal waarna rechtsbuiten Luuk Weenink de bal hard op de lat schoot. In de 10e minuut de volgende kans voor Erix. Een voorzet van Rowan Weenink werd door dezelfde Luuk Weenink in vrije positie overgeschoten. E.G.V.V. kwam tot dan toe nog niet in het spel voor, maar zag in de 13e minuut een goal terecht afgekeurd worden vanwege een overtreding. Erix bleef voetballend de bovenliggende partij, maar E.G.V.V. kwam er meer en meer uit middels de snelle buitenspelers en standaard situaties. Na een kwartier spelen was er een schot van Rick ten Have maar die was een eenvoudige prooi voor de keeper van E.G.V.V.. Na 20 minuten kwam E.G.V.V. plots op gelijke hoogte door een cornerbal die ingekopt werd.1-1. Door deze gelijkmaker was te zien dat de tegenstander hier vertrouwen uit putte. Enkele voorzetten van E.G.V.V. gingen voorlangs of werden maar net weggewerkt. Vervelend was het dat Erix al twee keer moest wisselen binnen het half uur na blessures van Toon klein Avink en Twan Spekschoor. Wat dat betreft zit het ook niet mee wetende dat er al meerdere basisspelers lange tijd uit de roulatie zijn. De goed ingevallen Chiem Donderwinkel zag na een half uur Rick ten Have diep gaan en gaf een steekpass waarna Rick na een versnelling de bal in de hoek plaatste.1-2. Wie dacht dat dit Erix een boost zou geven kwam wat bedrogen uit omdat E.G.V.V. er steeds maar gevaarlijk uit bleef komen.

Na de rust kreeg Erix na een minuut al de gelijkmaker al te verwerken. Wederom een corner die werd binnengekopt. 2-2. Dit gaf de Erix-spelers niet echt veel vertrouwen. Het voetbal was beduidend minder dan voor de rust en E.G.V.V. kreeg vooral via standaard situaties enkele kansen. In de 75e minuut gaf erix aan de zijkant buiten de 16-meter te gemakkelijk een vrije trap weg, die wederom binnen gewerkt werd. 3-2. Erix kreeg nog een kopkansje via Thijs Gotink en E.G.V.V. kwam ook nog enkele keren gevaarlijk voor de goal waarbij Erix-keeper Tim klein Tank nog een keer redde op de lijn. Het laatste kwartier voetbalde Erix meer tegen zichzelf en kon men de frustratie van de achterstand helaas niet meer omzetten in een poging om nog minimaal een punt te halen. Eindstand 3-2.

Verhaal van de wedstrijd is wederom dat kansen in het begin afgemaakt moeten worden om het daarna gemakkelijker te hebben.

Volgende week zondag 27 oktober speelt Erix uit bij Lochuizen.