2-4-2017: wedstrijdverslag Wolfersveen 1 – Erix 1 3-2(2-0)

Erix heeft off-day tegen hekkesluiter en lijdt verdiende nederlaag.

Erix heeft vanmiddag in een slechte wedstrijd een verdiende nederlaag geleden in stadion De Stikke Bocht tegen hekkesluiter Wolfersveen. 3-2.

Het begin van de wedstrijd was van Erix-zijde niet goed. Wolfersveen was fysiek sterker en was feller in de duels. Wolfersveen wist met lange ballen van achteruit hun voorhoede-spelers steeds goed te bereiken. Daarbij werd steeds goed gebruik gemaakt van de ruimte aan de zijkanten. Erix verloor in de beginfase teveel duels en kwam daardoor niet in de wedstrijd. In de 8e minuut mocht Erix een corner nemen. Deze werd net naast het Wolfersveen-doel gekopt door Sven Klein Avink. In de 16e minuut kwam Wolfersveen op voorsprong. Een vrije trap buiten de 16-meter kon niet goed worden weggewerkt door de Erix-defensie. Via een kluts-situatie kwam de bal voor de voeten van een Wolfersveen-aanvaller die van dichtbij de de bal in het Erix-doel kon lopen. 1-0. In plaats van dat Erix wakker zou schrikken van deze achterstand was het echter Wolfersveen die de gevaarlijkste ploeg bleef. In de 20e minuut kon ternauwernood de 2-0 worden voorkomen doordat een inzet van dichtbij net op tijd werd geblokt door de Erix-defensie. Hierna kwam Erix iets beter in het spel zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. In de 25e minuut sneed Rick ten Have van rechts naar binnen en zijn afstandsschot belandde in de handen van de Wolfersveen-doelman. Erix probeerde via de zijkanten gevaar te stichtten echter lukte dit niet of zelden. In de 37e minuut werden de problemen voor Erix nog groter. Een vrije trap van Wolfersveen werd vanaf de zijkant voor het Erix-doel geslingerd en deze werd in de lange hoek gekopt achter de kansloze Erix-doelman Tim Klein Tank. 2-0. Het lukte Erix maar niet om in de wedstrijd te komen en ging steeds meer tegen zichzelf voetballen wat zich uitte in irritaties onderling en commentaar tegen de soms warrig leidende scheidsrechter. Op slag van rust kreeg Rowan Weenink de mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Geheel vrijstaand belandde zijn kopbal na een vrije trap recht in de handen van de Wolfersveen-doelman. Erix ging rusten met een 2-0 achterstand.

Vlak na rust, in de 46e minuut, kwam Erix direct terug in de wedstrijd. Rowan Weenink schoot binnen de 16-meter de bal tegen de handen van een Wolfersveen-verdediger aan. Ondanks dat de penalty terecht was, had het er alle schijn van dat de scheidsrechter floot op appel van Rowan. Rowan Weenink benutte deze mogelijkheid door de penalty goed in te schieten. 2-1. Hierna ging Erix op zoek naar de gelijkmaker en Wolfersveen beperkte zich meer tot verdedigen en probeerde via lange ballen naar voren gevaar te stichten doordat Erix meer ruimte achter de verdediging liet. In de 52e minuut kreeg Luuk Weenink een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Echter schoot hij in kansrijke positie over na een goede actie vanaf rechts door Rick ten Have. Echter viel het doelpunt wederom aan de andere kant. Een vrije trap van Wolfersveen van de zijkant werd verkeerd ingeschat door de Erix-defensie waardoor een aanvaller van Wolfersveen alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank kwam te staan. Deze aanvaller rondde beheerst af en vergrootte de marge weer tot 2 doelpunten. 3-1. Erix probeerde hierna nog alles op alles te zetten door middel van hoge ballen van achteruit echter waren deze allemaal besteed aan de fysiek sterke Wolfersveen-verdedigers die deze ballen allemaal wegwerkten. In de 76e minuut kwam Erix dan toch weer terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts van Rick ten Have werd door Luuk Weenink binnengekopt. 3-2. Rick pakte de bal uit het Wolfersveen-doel en liep hierbij iets tegen de Wolfersveen-doelman aan die theatraal naar de grond ging. Op advies van de grensrechter van Wolfersveen trok de scheidsrechter de rode kaart voor Rick. Hierna raakten de gemoederen wat verhit omdat de rode kaart niet terecht was. Erix moest met 10 man op jacht naar de gelijkmaker en dit lukte bijna in de 90e minuut. Rowan Weenink haalde vanaf de punt van de 16-meter hard uit en raakte hierbij de binnenkant van de paal. De teruggesprongen bal kon echter net niet door Luuk Weenink in het doel worden gewerkt. Als je niet goed in de wedstrijd zit dan zit het geluk in dit soort situaties vaak ook niet mee. De 3-2 nederlaag was een feit.

Na goede wedstrijden tegen Keijenburgse Boys en KSV lijdt Erix een dure en verdiende nederlaag tegen de hekkesluiter waardoor definitief klassebehoud nog steeds niet zeker is gesteld en toch weer naar onderen dient te worden gekeken.

Aanstaande zondag 9 april speelt Erix thuis tegen VV Marienveld.