2-10-2016: wedstrijdverslag KSV 1 – Erix 1 1-1 (0-0)

Erix pakt verdient punt in blessurtijd in de “kleine derby van Oost Gelre”

Erix heeft vanmiddag in de streekderby tegen KSV een verdient punt gepakt. In blessuretijd maakte Erix alsnog de 1-1.

Het eerste gevaar in de 1e helft kwam van KSV-zijde. In de 4e minuut werd een verdwaalde voorzet vanaf de rechterkant door Erix-doelman Tim Klein Tank via de lat overgetikt. Vlak daarna, in de 6e minuut, werd een voorzet van Rowan Weenink vanaf rechts net niet hard genoeg ingeschoten door Erix-spits Thijs Gotink. Het spel golfde in deze fase op en neer waarbij beide partijen niet veel voor elkaar onder deden. In de 12e minuut maakte Rick ten Have een goede actie vanaf de linkerkant. Hij trok naar binnen en zijn harde schot ging maar rakelings over het KSV-doel. Niet veel later, in de 22e minuut, bracht Rick ten Have Rowan Weenink in stelling. Zijn schot belandde in het zijnet. Erix had in deze fase wat meer balbezit dan KSV waarbij Erix alert diende te blijven op de omschakelmomenten van KSV. Met name de snelle KSV-aanvaller Erwin van de Wolfshaar is levensgevaarlijk bij dit soort momenten. In de 31e minuut moest Erix-doelman Tim Klein Tank handelend optreden bij een actie van deze dezelfde van de Wolfshaar. Hij trok vanaf links naar binnen en schoot vanaf de 16-meter hard richting de linkeronderhoek. Tim kon ternauwernood redding brengen. De cornerbal die hierop volgde leverde wederom gevaar op voor het Erix-doel. De kopbal ging naast. De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd waarbij beide ploegen slordig waren in de eindpass. De ruststand was 0-0.

Erix begon goed aan de tweede helft zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Erix speelde meer op de helft van KSV dan andersom. Erix diende hierbij wederom alert te zijn op de omschakelmomenten van KSV. Het eerste gevaar kwam van Erix-zijde in de 53e minuut. Een cornerbal van rechts bleef hangen in de 16 meter waarbij KSV de bal niet kon wegwerken. Er ontstond een scrimmage waarbij het Erix-invaller Pieter ten Have niet lukte om de bal in het KSV-doel te werken. Hierna kreeg Erix nog enkele kansjes via de goed spelende Rick ten Have. Zoals al eerder vermeld diende Erix alert te zijn op de omschakelmomenten van KSV. Dit werd Erix bijna fataal in de 79e minuut. Een foutieve pass van Erix-zijde werd onderschept door de snelle KSV-aanvaller Erwin van de Wolfshaar. Hij ging hierbij alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af. Echter speelde deze van de Wolfshaar op het laatste moment de bal te ver voor zich uit waardoor Tim redding kon brengen. De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen echter in de 80e minuut sloeg het noodlot toe voor Erix. Een relatief ongevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant leidde tot een communicatiestoornis tussen Erix-doelman Tim Klein Tank en Erix-verdediger Rik Wassink. Rik liep hierbij de bal ongelukkig in eigen doel. 1-0. Erix zette hierna alles in het werk om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde tot een goede mogelijk voor Pieter ten Have in de 87e minuut. Na een goede pass van Rick ten Have leek Pieter de gelijkmaker binnen te koppen. Echter in plaats van te koppen probeerde Pieter de bal in te tikken via de rechtervoet en miste hierbij jammerlijk. Gelukkig viel de verdiende gelijkmaker alsnog in blessuretijd. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt door Rick ten Have en Pieter ten Have tikte de bal bij de tweede paal binnen. 1-1. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter van Huet uit Wehl voor het einde van de wedstrijd waardoor dit duel toch nog een punt opleverde voor Erix. Erix heeft veerkracht getoond in deze wedstrijd.

Volgende week zondag 9 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Keijenburgse Boys op het programma.