Laatste nieuws

19-03-2023: wedstrijdverslag Keijenburgse Boys 1 – Erix 1 1-1 (1-0)

Erix pakt op valreep verdient punt tegen Keijenburgse Boys

Erix heeft vanmiddag tegen mede-concurrent Keijenburgse Boys in de strijd tegen degradatie een punt gepakt. Het werd in Keijenburg 1-1.

Erix begon goed aan de wedstrijd. In de 8e minuut eindige een goede actie van Duke Gralike met een schot op de lat. In de 10e minuut wederom een goede aanval van Erix-zijde. Rick ten Have werd op links de diepte ingestuurd en diens voorzet werd te zacht ingekopt door Viggo te Woerd waardoor de keeper redding kon brengen. In de 11e minuut was er wederom een goede actie van Duke Gralike maar zijn inzet ging net over. Erix bleef goed voetballen in deze fase en in de 18e minuut was er wederom een goede kans voor Erix. Een voorzet vanaf de linkerkant van Rick ten Have kon vlak voor het doel van Keijenburgse Boys niet tot doelpunt verwerkt worden door Viggo te Woerd. Hierna werd Erix wat slordiger aan de bal en kwam Erix minder vaak dreigend voor het doel van Keijenburgse Boys. In de 31e minuut beging Erix-doelman Tim Klein Tank net buiten de 16-meter een overtreding. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door Tim maar in de rebound was het wel raak voor Keijenburgse Boys. 1-0. Vlak voor rust, in de 41e minuut, kreeg Keijenburgse Boys nog een goede kans na een vrije trap vanaf de linkerkant. De ruststand was 1-0.

Na rust een gelijkopgaande wedstrijd waar de eerste de beste kans pas viel te noteren in de 60e minuut. Een vrije trap vanaf rechterkant van Keijenburgse Boys werd rakelings langs het doel van Erix gekopt. In de 64e minuut was er er grote kans voor Viggo te Woerd. Na een goede pass van Rick ten Have verscheen Viggo alleen voor de keeper, maar deze verkleinde zijn doel goed zodat deze kans verloren ging. De daaropvolgende cornerbal werd de bal net naast geschoten. Erix nam het initiatief in handen en Keijenburgse Boys werd steeds meer teruggedrongen. Erix moest wel alert blijven op de omschakelmomenten van Keijenburgse Boys. In de 74e minuut belandde een voorzet van de linkerkant voor het Erix-doel maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht knap redding op een inzet van dichtbij. Erix ging alles of niets spelen en dit leidde in de 85e minuut tot een goede kans voor Erix. Een cornerbal werd teruggekopt in de 16-meter en Viggo te Woerd kon de bal van dichtbij binnenschieten maar hij raakte de bal niet goed. In de 88e minuut mocht Erix wederom een corner nemen. De afgeslagen bal werd net buiten de 16-meter door Erix-invaller Rowan Weenink hard ingeschoten en de bal belandde via de onderkant van de lat in het doel. 1-1. Erix probeerde het hierna nog wel maar de einstand werd 1-1. Erix heeft een dik verdiend punt gehaald in de strijd tegen degradatie. Aanstaande zondag 26 maart speelt Erix wederom een wedstrijd tegen een mede-concurrent om degradatie. Dan komt Etten op bezoek bij Erix.