18-12-2016: wedstrijdverslag Erix 1 – AD ’69 1 0-3 (0-3)

Erix kan niet stunten tegen koploper

Erix heeft vanmiddag in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-3 verloren van koploper AD ’69. Ondanks het redelijke veldspel van Erix zat een stunt er vanmiddag helaas niet in.

In de 9e minuut viel het eerste gevaarlijke moment te noteren. Een cornerbal van Erix kon van dichtbij niet in het doel worden gewerkt. De keeper greep net op tijd in voordat de bal binnen kon worden geschoten. Niet veel later, in de 14e minuut, viel het eerste serieuze gevaar te noteren voor het Erix-doel. Erix-doelman Tim Klein Tank redde knap na een hard schot vanaf de 16-meter. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. In deze fase had AD het iets betere veldspel. In de 30e minuut werd er balverlies geleden op het Erix-middenveld en AD schakelde snel om waarbij men snel voor het Erix-doel verscheen. Vanaf de 16 meter werd de bal rakelings langs het Erix-doel geschoten. In deze fase schroefde AD het tempo wat omhoog waardoor de Erix-defensie wat meer onder druk kwam te staan. In de 33e minuut werd er door Erix-verdediger Wouter ten Have hands gemaakt binnen de 16-meter. Na flinke protesten van AD-zijde werd de bal door de scheidsrechter (terecht) op de stip gelegd. Deze penalty werd strak in de hoek geschoten ondanks het feit dat Erix-doelman Tim Klein Tank nog met zijn vingertoppen aan de bal zat. 0-1. Niet veel later, in de 36e minuut, kreeg AD een vrije trap net buiten de 16 meter. Terwijl Erix nog bezig was zich te organiseren werd de vrije trap al direct genomen en deze werd  keurig in het Erix-doel gekruld. 0-2. Tegenwoordig hoeft men niet meer te wachten op het fluitje van de scheidsrechter en daarvan heeft AD prima gebruik gemaakt. Erix probeerde zich wel weer in de wedstrijd te knokken maar echt gevaarlijk werd men hierbij niet. In de 43e minuut viel dan ook de definitieve beslissing. Een cornerbal van AD die een simpele prooi leek voor Erix-doelman Tim Klein Tank werd door Tim losgelaten waardoor deze van dichtbij eenvoudig in het Erix-doel kon worden gewerkt door AD. 0-3. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet zo veel meer. Het viel te prijzen dat Erix het nog wel probeerde maar de echte overtuiging ontbrak in de afwerking. Het eerste noemenswaardige moment in de tweede helft viel te noteren in de 63e minuut. Een vrije trap van AD ’69 spatte uiteen op de paal. Zoals al eerder vermeld probeerde Erix het wel en dit leverde ook kansen op zoals in de 73e minuut. Na een goede combinatie met Rick ten Have kwam Pieter ten Have goed door in de 16 meter van AD. Zijn inzet ging echter net voorlangs. AD kreeg ook nog twee goede mogelijkheden vlak na elkaar in de 83e minuut waarbij Erix-doelman Tim Klein Tank twee keer goed redde op schoten vanaf de 16 meter. In blessuretijd kreeg Pieter ten Have de mogelijkheid om de eretreffer voor Erix binnen te schieten. Na wederom een goede combinatie met Rick ten Have schoot Pieter ten Have alleen voor het AD-doel de bal hard naast. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Vincent Beunk uit Lichtenvoorde voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks dat er vanmiddag tegen koploper AD geen stunt inzat kan Erix met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. Erix heeft laten zien het 4e klasse niveau aan te kunnen. Dit blijkt wel uit de overwinningen die behaald werden tegen hoog geklasseerde ploegen als Ruurlo en Keijenburgse Boys. Erix staat keurig op een 8e plaats en ligt nog prima op koers qua doelstelling: directe handhaving in de 4e klas.