17-4-2017: wedstrijdverslag KSH 1 – Erix 1 0-2 (0-1)

Erix zet grote stap richting rechtstreeks klassebehoud na degelijke overwinning in derby tegen KSH.

Erix heeft vanmiddag prima zaken gedaan in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud in de 4e klasse door streekgenoot KSH met 0-2 te verslaan.

KSH begon wat beter aan de wedstrijd wat resulteerde in een goede schietmogelijkheid in de 4e minuut. Het schot belandde recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank. Hierna ontwikkelde zich lang een gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide ploegen niet gevaarlijk werden. Het eerste serieuze gevaar aan KSH-zijde viel te noteren in de 26e minuut. Een goede aanval vanaf de rechterkant eindigde in een schot dat rakelings langs het Erix-doel ging. Niet veel later, in de 27e minuut, kreeg Erix ook een goede mogelijkheid via Rick ten Have. Zijn afstandsschot vanaf ongeveer 20 meter ging rakelings over het KSH-doel. In het 2e deel van de 1e helft trok KSH het initiatief wat meer naar zich toe en Erix werd meer onder druk gezet. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het Erix-doel zoals in de 33e minuut waarbij bij een duel tussen een Erix-verdediger en een aanvaller van KSH de bal ook zomaar op de stip had gekund. De aanvaller van KSH werd hierbij onderuit gegleden. Niet veel later, in de 37e minuut, was Erix-doelman Tim Klein Tank alert bij een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant. Tim onderschepte de bal voordat deze binnengewerkt kon worden. Een minuut later, in de 38e minuut, werd KSH wederom gevaarlijk. Echter bij deze mogelijkheid miste de aanvaller van KSH voor het Erix-doel de bal waardoor deze kans om zeep werd geholpen. Aan het einde van de 1e helft kroop Erix wat meer uit de schulp en kreeg zelfs in de 42e minuut een kopkans via Twan Spekschoor na een cornerbal vanaf de rechterkant. In de 45e minuut sloeg Erix onverbiddelijk toe via Rick ten Have. Rick probeerde een combinatie op te zetten met Rowan Weenink. Rick zijn pass werd onderschept door een KSH-verdediger echter deed deze dat wat ongelukkig waardoor de bal weer voor de voeten van Rick kwam en alleen richting de KSH-doelman kon doorstomen. Alleen voor de doelman rondde Rick beheerst af. 0-1. Een mooie opsteker zo vlak voor rust. Erix ging dan ook rusten met een 0-1 voorsprong.

Vlak na rust, in de 47e minuut, sloeg Erix weer onverbiddelijk toe. Een cornerbal werd fraai binnengekopt door wederom Rick ten Have. 0-2. Dit gaf Erix het nodige zelfvertrouwen en KSH kon het goede spel van eind 1e helft geen vervolg geven. KSH ging slordiger voetballen. Veel lange passes die hun eindbestemming niet bereikten en veel misverstanden in de KSH-voorhoede leidde ertoe dat Erix relatief gemakkelijk op de been bleef. Erix kreeg in de 2e helft enkele goede mogelijkheden om de score verder op te voeren. In de 57e minuut legde Koen Klein Tank de bal keurig terug op de 16-meter waarbij Twan Spekschoor de hoek voor het uitzoeken had. Zijn schot werd echter geblokt door een verdediger van KSH. In de 64e minuut schoot Rick ten Have binnen de 16-meter vanuit de draait op de lat. Het enigste gevaarlijke moment van KSH was in de 78e minuut waarbij een voorzet voor het Erix-doel werd teruggekopt waarbij Erix-doelman Tim Klein Tank alert reageerde en de bal tijdig onderschepte voordat deze binnengewerkt kon worden. Zoals al eerder vermeld had Erix verder afstand kunnen nemen doordat KSH veel ruimte weg moest geven. De laatste grote kans voor Erix was in de 85e minuut. Een goede voorzet van Rick ten Have belandde bij de vrijstaande Rowan Weenink die vanaf punt 16-meter de bal net voorlangs schoot. Hierna gebeurde er niet veel meer en de 3 punten waren een feit.

Erix heeft vanmiddag prima zaken gedaan in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud doordat directe concurrenten vanmiddag punten lieten liggen. Volgende week zondag 23 april a.s. speelt Erix thuis tegen concurrent Rekken. Bij een overwinning is Erix definitief veilig.