17-05-2018: wedstrijdverslag Reunie 1 – Erix 1 4-1 (1-0)

Erix lijdt nederlaag tegen kampioen Reunie.

Na de belangrijke overwinning van afgelopen zondag op MEC waardoor Erix nu officieel zeker is van handhaving in de 4e klasse, stond de midweekse inhaalwedstrijd tegen de kersverse kampioen Reunie op het programma. Namens Erix willen wij Reunie nog feliciteren met de titel.

Erix begon sterk aan de wedstrijd waarbij goed druk gezet werd op de verdediging van Reunie, wat leidde tot een schotkans voor Nick Berentsen dat geblokt werd. De wedstrijd was in het begin rommelig met veel voetbal op het middenveld. Na 8 minuten kwam het eerste echte wapenfeit van Borculose zijde met een schot op de paal vanaf de rand 16-meter. Door middel van een soortgelijke aanval in de 11e minuut kreeg de spits van Reunie de bal in kansrijke positie en deze werd goed binnengeschoten. 1-0. Tot aan het eerste kwartier had Reunie verder nog twee kleine kansen. In de 17e minuut wist Wouter ten Have de opbouw van Reunie goed te verstoren door de bal te veroveren maar miste hij vervolgens de souplesse om deze over de keeper te leggen. De 1e helft kenmerkte zich voornamelijk door veel duels op het middenveld. Echter kwam vlak voor rust nog een goede mogelijkheid voor een vrijstaande Reunie-speler die de bal vrij kon inkoppen maar deze wist Erix-doelman Tim Klein Tank goed te keren. Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor Reunie na een rommelige eerste helft waarbij Reunie het meeste balbezit had.

Na rust wist Erix een aantal goede counteraanvallen uit te voeren, alleen ontbrak het aan een goede eindpass. In de 56e minuut was er een rommelig moment in het 16-meter gebied. Reunie was hierbij alerter dan Erix en wist de bal in het doel te verwerken. 2-0. In het vervolg hierna kreeg Erix meer grip op de wedstrijd en wist hierbij een aantal gevaarlijke kansen te creëren. Vanaf rechts werd de vrijstaande Rick ten Have bereikt, alleen schoof hij de bal echter net naast. Vlak daarna kwam Rowan Weenink één op één met de keeper van Reunie. Hij ging voor eigen succes en schoot de bal tegen het uitgestoken been van de keeper. Wederom uit een snelle uitbraak kwam Nick Berentsen buitenspel te staan maar besloot Reunie zelf door te voetballen. Door balverlies van Reunie, wederom via Wouter ten Have, kreeg Rowan Weenink de bal en schoot van ver op de paal omdat de keeper nog niet terug in zijn doel was. In de 72e minuut was het dan wel raak. Rick ten Have werd diep gestuurd en hij speelde knap de keeper uit en maakte de terechte aansluitingstreffen. 2-1. Na deze sterke periode van Erix werd Reunie weer steeds gevaarlijker met goede kansen. Dit resulteerde binnen 5 minuten in de 3-1(83e minuut) en de 4-1 (86e minuut). Bij  de laatste goede aanval van Erix wist de ingevallen Edwin Geessink bij de eerste paal de bal net niet binnen te werken. Na een forse beuk in de 88e minuut van de verdediger van Erix net binnen de 16-meter, werd een penalty toegekend door de scheidsrechter. Deze werd echter hoog over geschoten door de aanvoerder van Reunie. De scheids floot daarna af bij een einduitslag van 4-1.

Zondag 20 mei aanstaande wacht de belangrijke derby uit in Vragender tegen KSV en Erix hoopt hier net als in de thuiswedstrijd weer 3 punten te pakken.