Laatste nieuws

16-2-2020: wedstrijdverslag Erix 1 – Haarlo 1 4-1 (2-1)

Erix behaalt verdiende overwinning onder moeilijke omstandigheden

Erix heeft vanmiddag thuis met 4-1 van Haarlo gewonnen en heeft hiermee een goede start gemaakt in de strijd om de 2e periodetitel.

De harde wind zorgde er vanmiddag voor dat van goed voetbal nauwelijks sprake kon zijn. Erix nam het initiatief en dit leidde in de 13e minuut tot een kans voor Rick ten Have. Rowan Weenink zette de bal vanaf rechts hard en laag voor. De inkomende Rick ten Have was eerder bij de bal dan de uitkomende Haarlo-doelman maar Rick raakte de bal te hard waardoor deze over de achterlijn verdween. In de 18e minuut was het wederom Erix dat een goede mogelijkheid kreeg. Rowan Weenink sneed vanaf de rechterkant goed naar binnen, omspeelde een Haarlo-verdediger en alleen voor de Haarlo-doelman wist hij helaas niet te scoren. De doelman wist met zijn benen redding te brengen. Erix was de betere ploeg en moest waakzaam blijven voor de omschakelmomenten van Haarlo. In de 26e minuut leidde een onachtzaamheid in de Erix-defensie tot een kansje voor Haarlo. De snelle Haarlo-aanvaller strafte balverlies bijna af met de openingstreffer. Zijn schot ging naast het Erix-doel. In de 29e minuut kwam Erix dan verdiend op voorsprong. Een goede combinatie op het middenveld tussen Toon Klein Avink en Wouter ten Have leidde er toe dat Wouter Rick ten Have de diepte instuurde. Rick kon alleen op de Haarlo-doelman af en rondde beheerst af. 1-0. Niet veel later, in de 32e minuut, werd Rowan Weenink onderuit gehaald binnen de 16-meter. De scheidsrechter kon niets anders dan Erix een penalty toekennen. Deze penalty werd door Rowan zelf keurig in de rechterbenedenhoek geschoten. 2-0. Erix had tot op dat moment, zonder zelf groots te spelen, de wedstrijd onder controle. Op slag van rust, in de 44e minuut, kwam Haarlo opeens terug in de wedstrijd. Niet adequaat ingrijpen op het middenveld leidde er toe dat met een dieptepass de rappe Haarlo-aanvaller alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af kon gaan. Vanaf de 16-meter schoot hij de bal hard en laag in de lange hoek. 2-1 en hiermee was Haarlo terug in de wedstrijd.

Vlak na rust kreeg Haarlo een prima kans om op gelijke hoogte te komen. In kansrijke positie werd de bal naast geschoten. Hierna nam Erix het initiatief weer in handen. In de 55e minuut verspeelde de Haarlo-doelman de bal en deze belandde voor de voeten van invaller en ook nog A-junior Duke Gralike. Duke krulde vervolgens de bal keurig over de Haarlo-doelman heen en zorgde hiermee voor de 3-1. Haarlo probeerde het hierna nog wel maar kon geen echte vuist meer maken. Erix controleerde vervolgens de wedstrijd en verzuimde de score verder uit te breiden gezien de ruimtes die er lagen. In de 89e minuut strafte Duke Gralike niet adequaat ingrijpen door de Haarlo-defensie af door de bal keurig in de rechter bovenhoek te schieten en bepaalde hiermee de eindstand op 4-1. Duke bekroonde zijn goede invalbeurt vanmiddag met twee doelpunten. Hopelijk geeft deze overwinning de aanzet tot een goede 2e seizoenshelft en wellicht kan Erix een rol gaan spelen in de strijd om de 2e periodetitel. De eerstvolgende wedstrijd van Erix 1 is op zondag 8 maart thuis tegen VV Lochuizen.