15-12-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – Vosseveld 1 2-0 (1-0)

Erix weet eindelijk weer eens wat winnen is

Erix heeft vanmiddag eindelijk weer eens de smaak van een overwinning mogen proeven. Thuis tegen Vosseveld werd een verdiende overwinning behaald (2-0).

Erix ontsnapte in de 1e helft al vroeg aan een achterstand. In de 3e minuut kreeg Vosseveld een goede kans om de score te openen. In vrijstaande positie werd de bal voorlangs geschoten. Het was echter Erix dat de score opende in de 6e minuut. Op een prima dieptepass van Twan Spekschoor werd adequaat gereageerd door Rick ten Have. Rick ging alleen op de Vosseveld-doelman af, omspeelde hem keurig en tekende daarmee voor de openingstreffer. 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Erix zat goed in de wedstrijd, won veel persoonlijke duels en combineerde bij vlagen redelijk. Toch was het Vosseveld dat in de 19e minuut een prima kans op de gelijkmaker kreeg door een dekkingsfout in de Erix-defensie. Erix-doelman Tim Klein Tank redde bekwaam op een harde schuiver vanaf de rand van de 16-meter. Ook in de rebound die hieruit ontstond redde Tim bekwaam. Erix was in het restant van de 1e helft de bovenliggende partij zonder hierbij echt tot grote kans te komen. Positief in de 1e helft was de inzet en duelkracht die Erix aan de dag legde. De ruststand was 1-0 voor Erix.

Na rust probeerde Vosseveld Erix meer onder druk te zetten. Vosseveld had wat meer balbezit zonder hierbij echt heel gevaarlijk te worden. Het was echter Erix dat in de omschakeling een goede mogelijkheid kreeg. In de 61e minuut legde Rick ten Have keurig breed op de meegekomen Rowan Weenink. Alleen voor de Vosseveld-doelman miste Rowan deze mogelijkheid. Niet veel later, in de 63e minuut, kwam Vosseveld gevaarlijk door via de linkerkant. De linkerspits van Vosseveld haalde binnen de 16-meter gevaarlijk uit maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde wederom bekwaam. In de 65e minuut viel dan de 2-0 voor Erix. Een cornerbal van Rick ten Have werd van dichtbij binnengeschoten door de sterk spelende Toon Klein Avink. Ondanks deze achterstand gaf Vosseveld niet op en probeerde door middel van combinaties tot kansen te komen. Doordat Vosseveld steeds meer druk naar voren ging zetten ontstonden er achter de Vosseveld-defensie steeds meer ruimte voor Erix om tot kans te komen. In de 81e minuut kreeg Rick ten Have de grootste kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar na een goede solo-actie vanaf het middenveld schoot Rick de bal alleen voor de Vosseveld-doelman over. Eindstand 2-0. Een verdiende overwinning. Erix won de meeste persoonlijke duels en speelde 90 minuten lang een constante wedstrijd.

Voor Erix is nu de winterstop aangebroken. Op zondag 26 januari 2020 begint voor Erix de tweede seizoenshelft. Er staat dan een uitwedstrijd gepland bij VV Wolfersveen in Stadion De Stikke Bocht.