14-10-2018: wedstrijdverslag Erix 1 – UDI 1 3-3 (2-0)

Erix verzuimt overwinning over de streep te trekken tegen sterk UDI.

Erix heeft vanmiddag in blessuretijd de overwinning uit handen gegeven. Diep in de blessuretijd scoorden de gasten uit Enschede de gelijkmaker na (vermeend) buitenspel .

UDI nam in het begin van de 1e helft het initiatief en dit leidde in de 8e minuut tot een goede kans. De bal werd teruggelegd en vanaf de 16-meter werd de bal recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. In de 12e minuut werd UDI wederom gevaarlijk. Een voorzet vanaf rechts werd verkeerd beoordeeld door de Erix-defensie en deze werd door een aanvaller van UDI vanaf de zijkant van de 16-meter hard en rakelings overgeschoten. Erix moest het wederom hebben van omschakelmomenten en in de 13e minuut leidde dit bijna tot succes. Een prima voorzet van Rowan Weenink vanaf de rechterkant werd door Rick ten Have van dichtbij overgekopt. In de 15e minuut was er een curieus moment tussen Erix-doelman Tim Klein Tank en Erix-verdediger Edwin Geessink. Edwin kopte terug maar Tim stond op het verkeerde been. Via de paal belandde de bal in de handen van Tim. Hier ontsnapte Erix. In het vervolg van de 1e helft nam de dadendrang van UDI wat af en ontstond er een meer gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide ploegen niet echt gevaarlijk werden. In de 40e minuut werd de bal door de keeper van UDI verkeerd verwerkt. De keeper schoot de bal recht in de voeten van Rowan Weenink en Rowan schoot van afstand beheerst raak. 1-0. De keeper was hierbij volledig uit positie. Niet veel later konden de Erix-supporters wederom juichen. De hard werkende Nordin Stevens stuurde Harm Spekschoor op de rechterkant de diepte in. Harm zette de bal hard en laag voor en deze kon binnengeschoten worden door Rick ten Have. 2-0. Erix leek op rozen te zitten met een 2-0 ruststand.

Na rust was de eerst de beste kans voor Erix. In de 49e minuut sneed de prima spelende Rick ten Have vanaf de rechterkant naar binnen en haalde laag en nauwkeurig uit. De bal trof de binnenkant van de paal en rolde vervolgens voor het UDI doel langs. In de 52e minuut was het wederom Rick ten Have die voor gevaar zorgde. Rick omspeelde de UDI-keeper echter deze hinderde Rick dermate dat Rick niet nauwkeurig kon uithalen. Hierna begon UDI serieus druk te zetten en Erix moest steeds verder terug. In de 54e minuut was er al een eerste waarschuwing. Een afstandsschot ging rakelings over het doel van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 56e minuut werd de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken richting 16-meter en de ingeschoten bal werd geblokt door een Erix-verdediger. Hierbij claimde UDI tevergeefs hands. Erix kwam er nauwelijk meer uit en beperkte zich tot verdedigen en deed dat lange tijd zeer bekwaam. In de 65e minuut viel bijna de aansluitingstreffer. De bal werd teruggetrokken op de 5 meterlijn en deze werd van dichtbij hard overgeschoten. In de 77e minuut viel dan de aansluitingstreffer. Erix kon een cornerbal van UDI niet goed wegwerken en deze werd van dichtbij in de draai binnengeschoten. Erix-verdediger Edwin Geessink kon op de doellijn helaas geen redding meer brengen. In de 79e minuut leek het dan toch nog goed te komen voor Erix. Rick ten Have ging vanaf de middenlijn, waarbij hij twee UDI-verdedigers van zich afschudde, alleen op de UDI-doelman af. Rick maakte geen fout en rondde beheerst af. 3-1. Hiermee leek de wedstrijd in het voordeel van Erix beslist maar UDI dacht hier anders over. In de 88e minuut viel de 3-2 nadat de bal wederom van dichtbij hard werd ingeschoten. Een minuut later verrichte Erix-doelman Tim Klein Tank een prima redding door een kopbal net onder de lat weg te tikken. In blessuretijd leek Rick ten Have alleen op de keeper af te gaan naar de bevrijdende 4-2 maar Rick werd vastgehouden en de scheidsrechter trok rood voor de UDI-verdediger. Het kon toch niet meer misgaan zo leek het. Maar het noodlot sloeg toch toe. Een lange bal van achteruit werd over Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt en hierdoor ontsnapte UDI aan een nederlaag. Dit doelpunt leek verdacht veel op buitenspel maar de scheidsrechter wilde hierin niet meegaan. Eindstand 3-3. Al met al een terechte  uitslag al blijft het doodzonde dat Erix de 3 punten niet over de streep wist te trekken in een boeiend en aantrekkelijk duel. Volgende week zondag 21 oktober speelt Erix wederom thuis, ditmaal tegen Buurse.