13-5-2018: wedstrijdverslag Erix 1 – MEC 1 1-0 (0-0)

Erix speelt zich definitief veilig na zwaarbevochten overwinning tegen MEC.

Erix is ook volgend seizoen actief in de 4e klasse na de zwaarbevochten 1-0 overwinning tegen de nummer 2 van de 4e klasse C, MEC, dat nog vecht voor promotie naar de 3e klasse door middel van het behalen van de 2e periode of het behalen van de 2e plek in de eindrangschikking.

Met name in de 1e helft was MEC de betere ploeg en pakte vanaf het begin het initiatief. Dit resulteerde al in de 7e minuut in een mogelijkheid voor MEC. Een dieptepass van achteruit werd te zacht ingeschoten waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank redding kon brengen. Erix kwam er in de beginfase niet aan te pas en ontsnapte in de 16e minuut aan een achterstand. De bal werd vanaf de rechterkant in de 16 meter gebracht en na een goede combinatie kwam de MEC-aanvaller in scoringspositie en stifte de bal hierbij op de lat. De terugkomende bal van de lat werd net over gekopt. In de 20e minuut kreeg MEC een vrije trap buiten de 16-meter en deze werd in de benedenhoek knap gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Erix had moeite elkaar te vinden doordat het veld te lang werd gemaakt en daardoor er ruimte ontstond voor MEC om er snel uit te komen en om veelvuldig voor het Erix-doel te verschijnen. In de 39e minuut ontsnapte Erix wederom aan een achterstand doordat een vrije trap net buiten de 16-meter hard en buiten bereik van Erix-doelman Tim Klein Tank op de paal werd geschoten. Vlak voor rust, in de 44e minuut, kreeg MEC wederom een goede mogelijkheid maar deze werd door de linksbuiten van MEC schuin voor het Erix-doel hard overgeschoten. En in de 45e minuut had MEC wederom een kans. Na een cornerbal belandde de bal voor de voeten van een MEC-speler die hierbij de bal van dichtbij hard overschoot. Erix mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand stond en haalde schadevrij de rust. 0-0.

Vlak na rust hetzelfde spelbeeld. MEC had het meeste balbezit en speelde veelvuldig op de helft van Erix. Maar gaandeweg de 2e helft ebde de dadendrang bij MEC steeds meer weg en Erix kwam er via de counter vaker en gevaarlijker uit zoals in de 58e minuut. Rowan Weenink bracht zichzelf in schietpositie maar schoot de bal hierbij hard en recht in de handen van de MEC-doelman. MEC had nog wel het meeste balbezit maar dit leidde niet echt tot grote scoringskansen. In de 66e minuut werd een voorzet van Rick ten Have door een MEC-verdediger met de hand van richting veranderd. En omdat dit binnen de 16-meter gebeurde kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de penalty-stip te leggen. Deze penalty werd door Rowan Weenink beheerst binnengeschoten door de bal laag maar zuiver in de rechter benedenhoek te schieten. 1-0. MEC ging hierna haastig op zoek naar de gelijkmaker en probeerde door middel van lange ballen van achteruit de Erix-achterhoede in verlegenheid te brengen maar dit leidde niet echt meer tot grote kansen. In de omschakeling lag er veel ruimte voor Erix maar steeds was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg om voor serieus gevaar te zorgen. In de 87e minuut kreeg MEC nog een kans maar deze kopbal werd recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt. In de 90e minuut had Erix de score nog kunnen verdubbelen maar de geplaatste kopbal van Nick Berentsen na een cornerbal belandde jammerlijk genoeg op de lat. Na wat blessuretijd floot scheidsrechter Polman uit Aalten voor het einde van de wedstrijd en was handhaving voor Erix een feit. Een prima prestatie van de technische staf en van het team.

Erix speelt dit seizoen nog 3 wedstrijden, nog 2-maal tegen kampioen Reunie en tegen buurman KSV uit Vragender. Aanstaande donderdag 17 mei speelt Erix een uitwedstrijd tegen kampioen Reunie in Borculo en zondag 20 mei (1e Pinksterdag) staat de streekderby in Vragender tegen KSV op het programma.