13-10-2019: wedstrijdverslag Erix 1 – Bredevoort 1 0-1 (0-1)

Erix vergeet zichzelf te belonen en verliest van Bredevoort

Erix heeft verzuimd om de overwinning van vorige week (op Haarlo) een goed vervolg te geven en verliest onnodig van Bredevoort.

Nadat vorige week zondag de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt, wilden de mannen van Erix deze lijn doorzetten tegen een goed draaiend Bredevoort. Erix begon gedreven aan de eerste helft en was na een kleine minuut al direct dreigend voor de goal van Bredevoort, een grote kans leverde het echter niet op. Daarna werd het spel wat rommeliger, mede ingegeven door het feit dat beide elftallen een handvol basisspelers mistte en de automatismen hierdoor ontbraken. De personele problemen werden nog wat groter toen Erix-speler Mart Oosterholt uitviel en de aanvoerder van Bredevoort zich na een klein kwartier moest laten wisselen met een (ogenschijnlijk) ernstige blessure. Erix pakte vervolgens de draad goed op en wist met redelijk goed voetbal een aantal goed uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen. Diverse (grote) mogelijkheden waren echter niet besteedt aan onze aanvalslinie. Zo lag de keeper van Bredevoort een aantal keren hinderlijk in de weg, werd een enkele keer de paal geraakt en mistte men voorin gewoonweg de scherpte om deze kansen te verzilveren. Erg jammerlijk was het dan ook dat Bredevoort, totaal tegen de verhouding in, een kleine 5 minuten voor de theepauze op voorsprong kwam. Een terugspeelbal van de goed ingevallen Jacco Ressing werd niet optimaal verwerkt de doelman van Erix, waardoor de spits van Bredevoort de bal eenvoudig in het Erix-doel kon werken: 0-1. Een totaal onnodige achterstand aangezien Erix het beste van het spel had en voor deze tegentreffer geen enkele keer in de problemen was geweest. Na deze goal gebeurde er niet veel meer waardoor dit tevens de ruststand was.

In de 2e helft trachtte Erix op dezelfde wijze door te gaan als de eerste. Er werd immers redelijk goed gevoetbald en er werden voldoende kansen gecreëerd. Ondanks dat het veldoverwicht in de tweede helft iets afnam, waren de beste kansen in eerste instantie nog steeds voor Erix. Na een goede aanval over de rechterkant werd het spel vlak voor de zestienmeter van Bredevoort naar de linkerkant verlegt, waar de inmiddels opgekomen Cas Ekelhof de bal vrij kon aannemen. Hij passeerde nog één verdediger om vervolgens droog uit te halen. Zijn schot ging, helaas voor Erix, rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde en de stand ongewijzigd bleef, ging Erix opportunistischer spelen en schoof men van achteruit een mannetje door. Hierdoor ontstonden er in de laatste linie ruimtes waar de Bredevoort-aanvallers gebruik van konden maken. Zij kwamen hierdoor een tweetal keren, één op één met Erix-doelman Tim Klein Tank. Eén keer wist hij zelf redding te brengen en de tweede keer was het Jacco Ressing die de bal nog vlak voor de doellijn kon tegenhouden. Aan de andere kant kreeg Erix nog een goede kans via Thijs Gotink. Hij wist een afgeslagen corner in de linkerhoek van het doel te plaatsen maar de goed keepende doelman van Bredevoort wist ook hier weer redding te brengen. In de laatste minuut van de wedstrijd schreeuwde Erix nog om een penalty na een vermeende handsbal van de rechtsback van Bredevoort maar de scheidsrechter wilde hier niet in mee. Het duel eindigde zodoende in een 0-1 nederlaag.

Al met al een teleurstellende middag waarbij Erix, zeker op basis van de eerste helft, meer had verdiend. Volgende week zondag 20 oktober wacht de uitwedstrijd in Gelselaar, tegen EGVV.