11-9-2016: wedstrijdverslag Reunie 1 – Erix 1 2-0 (1-0)

Erix lijdt terechte nederlaag tegen Reunie.

Erix heeft vanmiddag een 2-0 nederlaag geleden tegen Reunie. Ondanks dat de nederlaag terecht was lagen er met name in de 1e helft mogelijkheden voor het team van Erix-trainer Bjorn Zweerink.

Al in de 4e minuut kreeg Reunie een goede schietmogelijkheid die net naast het doel van Erix-doelman Tim Klein Tank verdween. Niet veel later, in de 12e minuut, moest Tim handelend optreden bij een inzet die van dichtbij hard werd ingeschoten door de Reunie-spits. Hierbij werd er niet kort genoeg gedekt door de Erix-defensie. Hierna vloeide de dadendrang van Reunie wat weg en kwam Erix er beter uit. In de 21e minuut kreeg Rick ten Have een uitstekende kopmogelijkheid van dichtbij waarbij de keeper mistaste. Deze kans onstond na een goede voorzet vanaf de rechterkant van Twan Spekschoor. In dezelfde minuut kreeg Reunie een grote kans om de score te openen. Van dichtbij werd de bal hoog overgeschoten. Daarna voltrok de wedstrijd zich in een laag tempo waarbij Reunie het meeste balbezit had en Erix niet echt in de problemen kwam. De ploegen leken met 0-0 te gaan rusten echter op slag van rust kwam Reunie dan toch op 1-0 na een goede combinatie door het hart van de Erix-defensie. Hierbij werd de bal ingespeeld op de balvaste Reunie-spits. Die legde de bal keurig af op de opkomende middenvelder die alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank beheerst afrondde. Erix gaf zich nog niet gewonnen en in blessuretijd van de 1e helft kreeg Rick te Have een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Echter ging zijn inzet net voorlangs het Reunie-doel.

Na rust probeerde Reunie gelijk orde op zaken te stellen door gelijk het initiatief te pakken en Erix onder druk te zetten. Echt grote kansen leverde dit offensief nog niet op. Niet veel later, in de 53e minuut, kreeg wederom Rick ten Have een goede scoringsmogelijkheid na een voorzet van Twan Spekschoor. De Reunie-doelman trad hierbij reddend op. In de 57e minuut sloeg het noodlot alsnog toe voor Erix. Wouter ten Have maakte een overtreding binnen de 16-meter op de balvaste Reunie-spits en de scheidsrechter had geen andere keus dan de bal op de penalty-stip te leggen. Deze penalty werd beheerst ingeschoten. 2-0. Hierna kwam Erix er steeds moeilijker uit en had Reunie mogelijkheden om de score verder op te voeren. Doordat Reunie de mogelijkheden niet verzilverde bleef Erix kans houden op de aansluitingstreffer. Deze viel bijna, in de 87e minuut, waarbij Erix-middenvelder Koen Klein Tank van dichtbij op de paal schoot. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de nederlaag een feit.

Ondanks de nederlaag werd er de gehele wedstrijd wel gestreden door de Erix-spelers en hopelijk wordt deze werklust ook getoond in de thuiswedstrijd van volgende week zondag 18 september tegen KSH uit Harreveld.