11-3-2018: wedstrijdverslag Erix 1 – KSH 1 2-2 (0-0)

Erix blijft in de degratiezone na duur puntverlies in slotfase na matige wedstrijd

Erix heeft geen afstand kunnen nemen van de degradatiezone in de 4e klasse C na het 2-2 gelijk spel in de streekderby tegen KSH.

Na de afgelastingen van de afgelopen weken kon er vandaag eindelijk wel gevoetbald worden. Vandaag stond de derby tegen KSH uit Harreveld op het programma. In de openingfase van de 1e helft gebeurde er weinig. Beide ploegen tastten elkaar af zonder dat een van beide ploegen hierbij echt gevaarlijk werd. In de 15e minuut was er een klein kansje voor de gasten uit Harreveld. Vanaf de zijkant van de 16-meter werd de bal net voorlangs geschoten. Een minuut later, in de 16e minuut, kreeg Erix een riante mogelijkheid om de score te openen. Rick ten Have sneed vanaf de linkerkant goed naar binnen. Zijn voorzet werd van dichtbij overgeschoten door de ijverige spits Nick Berentsen. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij geen van beide ploegen echt gevaarlijk werd. In de 26e minuut werd een voorzet vanaf rechts recht in de handen gekopt van Erix-doelman Tim Klein Tank. En in de 36e minuut ging een schot vanaf de 16-meter rakelings langs het Erix-doel. Al met al was het een zeer matige 1e helft waarin beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na rust kwam Erix prima uit de kleedkamer. Een voorzet vanaf rechts van Rowan Weenink werd binnengewerkt door Nick Berentsen. 1-0. Dit was een echte spitsengoal. Nick kwam daarbij goed voor de KSH-verdediger. Echter kon Erix niet lang van deze voorsprong genieten want in de 52e minuut lag de gelijkmaker al in het Erix-doel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd van dichtbij binnengeschoten. 1-1. Hierbij zag de Erix-defensie er niet goed uit. Maar Erix herpakte zich goed na deze tegenslag en kwam in de 59e minuut op voorsprong door wederom Nick Berentsen. En wederom was Rowan degene die de assist gaf. Ditmaal kwam zijn voorzet vanaf links en deze werd door Nick keurig binnengelopen. 2-1. Hierna ging KSH meer druk uitoefenen op de Erix-defensie wat leidde tot een goede mogelijkheid in de 66e minuut. De rechtsback van KSH ging alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af maar Tim keerde de inzet met zijn voet. Doordat KSH meer druk ging zetten kwam er meer ruimte achter de KSH-defensie echter werd hiervan te weinig gebruik gemaakt door Erix. In de 71e minuut werd er wel geprofiteerd van de geboden ruimte achter de KSH-defensie. Na een steekpass van Nick Berentsen kon Rick ten Have alleen op de KSH-doelman af maar Rick werd hierbij in de rug gelopen en de scheidsrechter zag hierin helaas geen strafschop. Erix probeerde de voorspong over de streep te trekken maar kreeg in de 89e minuut het deksel op de neus. Een toegekende vrije trap vanaf de zijkant werd door de Erix-defensie niet goed weggewerkt waardoor er een klutsssituatie ontstond waarbij de bal van dichtbij in het Erix-doel werd gewerkt. 2-2. Gezien de krachtsverhoudingen was dit wel een terechte stand. Erix probeerde in de blessuretijd de overwinning nog naar zich toe te trekken maar de kracht en de overtuiging ontbrak hiervoor. Hierdoor bleef het 2-2 en blijft Erix in de degradatiezone van de 4e klasse C. De komende weken zal Erix alle zeilen moeten bijzetten om zich rechtstreeks te kunnen handhaven. Aanstaande zondag 18 maart 2018 staat het uitduel met concurrent S.V.G.G. uit Megchelen op het programma. Een 3-punter zal dan geen overbodige luxe zijn.