11-12-2016: wedstrijdverslag Erix 1 – Zelhem 1 2-0 (1-0)

Erix pakt belangrijke punten tegen mede-concurrent om lijfsbehoud

Erix heeft vanmiddag in eigen huis drie belangrijke punten gepakt tegen mede-concurrent Zelhem in de strijd om lijfsbehoud.

In een rommelige wedstrijd met veel strijd begon Zelhem beter aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de 1e minuut in een goede schietkans vanaf de 16-meter voor Zelhem. Het schot werd via een Erix-been tot corner verwerkt. Zelhem bleef ook hierna aandringen en Erix werd teruggedrongen op eigen helft. In de 18e minuut sloeg Erix-doelman Tim Klein Tank een gevaarlijke indraaiende cornerbal net voor de doellijn weg. Een minuut later, in de 19e minuut, was Erix-doelman Tim Klein Tank al uit positie. De inzet van de Zelhem-aanvaller werd net voor de lijn weggehaald door Harm Spekschoor. In de 24e minuut kwam Erix eigenlijk uit het niets op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant van Rowan Weenink werd door een Zelhem-verdediger in eigen doel gewerkt. 1-0. Zelhem bleef na de 1-0 ook aandringen en een minuut na de 1-0, in de 25e minuut, kregen de gasten een goede mogelijkheid via een vrije trap. Deze vrije trap werd lang naar voren gespeeld en de Zelhem-spits schoot van dichtbij tegen Erix-doelman Tim Klein Tank aan. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat beide ploegen hierbij echt gevaarlijk werden. Vlak voor rust moest Tim wel handelend optreden op een schot vanaf de 16-meter. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust ging Zelhem op zoek naar de gelijkmaker. In de 53e minuut brengt Erix-doelman Tim Klein Tank redding na een vrije trap van Zelhem net buiten de 16-meter. In het nog steeds rommelige duel gaf Zelhem steeds meer ruimte weg en Erix werd via omschakelmomenten steeds gevaarlijker. In de 64e minuut kreeg Rick ten Have de ideale mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een fout van de Zelhem-doelman waarbij hij de bal miste lukte het Rick niet om de bal in het lege Zelhem doel te krijgen. Rick stond wat schuin voor het doel en schoot hierbij de bal in het zijnet. Zoals gezegd kreeg Erix in de omschakeling steeds meer ruimte en in de 70e minuut kreeg Pieter ten Have een goede mogelijkheid. Na een goede actie vanaf links schoot hij de bal net naast. Zelhem probeerde alles of niets door de bal steeds hoog in de 16-meter te brengen. Hierbij kwam Erix een aantal keren goed weg doordat twee kopballen in de 76e minuut en in de 78e minuut net het doel misten na vrije trappen vanaf de zijkant. In de 84e minuut werd het duel dan definitief beslist door Rick ten Have na een fout van de Zelhem-doelman. Hij raakte de bal verkeerd en de bal belandde in de voeten van Rick ten Have. Met een prachtige boogbal over 40-meter plaatste hij de bal in het lege Zelhem-doel. 2-0. Hierna had Erix nog vaker kunnen scoren omdat er veel ruimte achter de Zelhem-defensie lag. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

In een matige wedstrijd heeft een hardwerkend Erix vanmiddag 3 hele belangrijke punten behaald in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week zondag 18 december staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, thuis tegen koploper AD ’69.