11-10-2020: wedstrijdverslag Erix 1 – FC Het Centrum 1 1-2 (0-1)

Erix dwingt te weinig af en leidt teleurstellende nederlaag

Erix heeft vanmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een teleurstellende nederlaag geleden. Tegen FC Het Centrum uit Enschede werd het 1-2.

Erix begon goed aan de wedstrijd die wederom door de Corona-maatregelen zonder publiek werd gespeeld (uitzondering daargelaten). FC Het Centrum werd goed onder druk gezet en Erix speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander. In de 11e minuut leidde dit tot een goede mogelijkheid voor Rowan Weenink. Rowan werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd, sneed naar binnen en haalde vervolgens hard uit maar de keeper van FC Het Centrum bracht redding. In de 20e minuut was er wederom gevaar van Rowan Weenink. Rowan haalde uit maar de keeper redde Rowan zijn inzet in de korte hoek. Een minuut later leek Erix dan op voorsprong te komen. De werd breed gelegd en werd van dichtbij binnengeschoten maar op basis van het vlagsignaal van de grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Erix gaf het initiatief wat meer uit handen en de gasten uit Enschede kwamen beter in de wedstrijd. Vooral de persoonlijke duels werden steeds vaker gewonnen door FC Het Centrum. In de 28e minuut kwam FC Het Centrum in feite uit het niets op voorsprong. Een afstandsschot van ruim 30 meter met daarin een rare zwabber kon door Erix-doelman Tim Klein Tank niet worden gepareerd. 0-1. In de 31e minuut kreeg Erix via Rick ten Have een goede mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. Rick sneed vanaf rechts goed naar binnen maar zijn schot ging langs het doel. Echter was het FC Het Centrum wat in deze fase het betere van het spel had. In de 42e minuut kreeg FC Het Centrum een grote kans op 0-2. De spits stond alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank maar schoot rakelings naast. Op slag van rust kreeg Erix nog een vrije trap net buiten de 16-meter. Harm Spekschoor schoot deze bal prima in maar de doelman van FC Het Centrum redde prima in de lange hoek. Ruststand 0-1.

Na rust kwam Erix meteen goed uit de kleedkamer. In de 46e minuut werd Rowan aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Rowan zette de bal hard en laag voor op de inkomende Pieter ten Have maar een verdediger van FC Het Centrum kon nog net voor Pieter komen om de bal weg te werken. In de 54e minuut kreeg Rick ten Have nog een redelijke mogelijkheid. In vrijstaande positie binnen de 16-meter schoot Rick de bal in de draai te gehaast over. Hij had achteraf meer tijd en ruimte om de bal goed aan te nemen. Hierna ebde de dadendrang van Erix wat meer weg en nam FC Het Centrum wat meer het initiatief in de wedstrijd. In de 60e minuut schoot een middenvelder van FC Het Centrum de bal laag en hard rakelings langs het Erix-doel. In de 68e minuut was er wederom gevaar van de gasten. Een voorzet vanaf de linkerkant leek eenvoudig van dichtbij binnengelopen te worden maar de spits raakte de bal volledig verkeerd. Erix probeerde wel druk te zetten en had ook wel wat vaker de bal maar de echte overtuiging ontbrak. De ploeg uit Enschede had het halverwege de 2e helft even moeilijk maar door vechtlust bleven ze in de wedstrijd. Het lukte Erix in deze fase niet om de gasten conditioneel kapot te spelen. In de 74e kreeg Erix een cornerbal en deze werd rakelings naast gekopt door Teun Weenink. Erix moest meer ruimte weggeven en moest waakzaam blijven voor de counters van FC Het Centrum. In de 84e minuut kwam FC Het Centrum op 0-2 door een fout van Erix-doelman Tim Klein Tank. Tim plaatste de bal recht in de voeten van een speler van FC Het Centrum en deze schoot vanaf afstand de bal in het lege doel. Hierna ging Erix alles of niets spelen en dit leidde in de 89e minuut tot een schot van Nordin Stevens op de lat. In sommige situaties gooiden de verdedigers van FC Het Centrum zich letterlijk voor de bal om te voorkomen dat deze richting doel ging. In blessuretijd scoorde Luuk Weenink nog de aansluitingstreffer door de bal van dichtbij binnen te schieten. 1-2. Helaas bleef er te weinig tijd over om nog een resultaat te behalen. Eindstand 1-2.

Erix heeft vanmiddag helaas te weinig afgedwongen tegen de felle opponent uit Enschede en leidt hierdoor een onnodige maar wel verdiende nederlaag.

Aanstaande zondag 18 oktober speelt Erix thuis tegen Ratti-Socii maar gezien de eventueel te nemen maatregelen door de regering tegen het Corona-virus is het afwachten of deze wedstrijd doorgang vindt.